Stiinta & Tehnologie

#autism #ipad # tablete #iPad autism

iPad-urile ajuta copiii cu autism

Tabletele Apple ajuta familiile care au copii autisti. Potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, copiii afectati de aceasta tulburare severa de dezvoltare si-au imbogatit limbajul si chiar au invatat sa vorbeasca mai devreme.

iPad-ul ii incurajeaza pe copiii intre 5 si 8 ani sa dobandeasca abilitati de comunicare mai bune, ajutandu-i sa isi dezvolte vocabularul, scrie portalul Sciencedaily.com. Astfel, cu ajutorul tabletei Apple, micutii cu autism invata mai multe cuvinte decat reusesc sa o faca prin alte interventii.

Toti cei care au participat la cercetarea intreprinsa de Colegiul "Vanderbilt Peabody" si finantata de fundatia "Autism Speaks" au invatat sa spuna cuvinte noi, iar cativa au putut reproduce chiar scurte propozitii. In cazul catorva parinti, experienta chiar a facilitat prima conversatie cu propriii copii.

Pe langa diferitele aplicatii dedicate acestei tulburari de dezvoltare disponibile in App Store, succesul dispozitivelor iPad este legat de pronuntia cuvintelor rostite de oameni. Comparativ cu iPad-ul, unde sunetele sunt mereu aceleasi, fiind mai usor de asimilat de copiii autisti, la oameni aceasta pronuntie este diferita de fiecare data.

Sursa foto: wired.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea