Stiinta & Tehnologie

#intersectie semafoare automatizate politie

Intersectii automatizate din luna mai

Incepand cu luna mai a acestui an, mai multe intersectii din Bucuresti vor fi complet automatizate. Peste 100 de camere de luat vederi vor supraveghea modul in care soferii respecta regulile de circulatie, toata actiunea fiind monitorizata, dintr-un centru de comanda, de agenti de politie si de specialisti in siguranta circulatiei.

Intr-o prima etapa, sistemul de management al traficului din Bucuresti va fi operational pe relatia Baneasa - Berceni , dar si pe traseele Bd. Carol – Bd. Regina Elisabeta - Eroilor si Piata Muncii - Piata Unirii - Bulevardul Libertatii.

In noul sistem de management al traficului, semafoarele nu vor mai avea un timp fix pentru unda verde . Mai nou, aceasta va fi stabilita chiar de valorile de trafic din momentul respectiv. Timpii de semaforizare dintre zi si noapte vor fi diferiti in functie de fluxul de autovehicule de pe fiecare sens.

O alta noutate, arata jurnalistii de la Adevarul, priveste masinile de politie, de pompieri si ambulantele, care vor fi dotate cu niste dispozitive numite transpondere. Acestea sunt sesizate de dispozitivele de detectie din intersectii, iar masinile care se deplaseaza la urgente primesc unda verde.

De asemenea de luna viitoare peste 300 de autobuze vor avea montat un sistem GPS care va transmite in centrul de comanda informatii din trafic. Noul sistem, sustin edilii, va creste viteza dedeplasare cu 5% si va functiona printr-o retea speciala de fibra optica , la care vor fi cuplate atat aparatele si camerele din trafic, cat si semafoarele din intersectii.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea