Stiinta & Tehnologie

#sistem de operare #intel #android #procesor multi-core #android dual-core # android quad-core

Intel: Android nu foloseste corect procesoarele multi-core

Proaspat intrat in randul producatorilor de procesoare pentru mobile, Intel ataca sistemul de operare cu cea mai mare cota de piata: Android. Reprezentantii Intel sustin chiar ca smartphone-urile Android multi-core se misca mai incet decat cele cu un singur nucleu.

Mike Bell, seful diviziei de Mobile and Communications din cadrul Intel, sustine ca Android a ramas in urma in mod repetat in ceea ce priveste folosirea potentialului procesoarelor dual-core si quad-core.

In momentul de fata, procesoarele cu nuclee multiple pot chiar inrautati performanta smartphone-urilor Android, fata de versiunile cu procesor cu un singur nucleu, sustine oficialul Intel, citat de PhoneArena.com.

Chiar daca este nemultumit de Android, Mike Bell nu da vina pe dezvoltatorii sistemului de operare. Responsabilitatea pentru faptul ca smartphone-urile Android nu pot folosi la maxim puterea oferita de un procesor multi-core revine producatorilor de procesoare, care nu le optimizeaza pentru sistemul de operare Google.

Sursa foto: Muycomputer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea