Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #The Eye Tribe #soft telefoane mobile

Inedit: Telefonul mobil va putea fi folosit cu privirea

The Eye Tribe, o companie daneza fondata de patru doctoranzi, a dezvoltat un program care va permite utilizatorului sa foloseasca telefonul mobil sau tableta doar cu ajutorul privirii.

Dispozitivul folosit este dotat cu o camera care fotografiaza pupila, el folosind algoritmi specifici pentru interpretarea capturii.

Soft-ul inventat de The Eye Tribe poate determina cu exactitate pozitia exacta a ochilor si poate estima in ce directie se uita utilizatorul pe ecranul telfonului. Programul poate ghici la ce icon se uita persoana respectiva, pornindu-se de la premisa ca pe acela vrea sa-l acceseze.

Compania se afla deja in tratative cu o serie de producatori de telefoane mobile, in vederea implementarii acestei tehnologii pe o serie de terminale. Primul mobil echipat cu acest soft va fi lansat in cursul anului viitor, potrivit oficialilor The Eye Tribe.



Sursa foto: CNN

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea