Stiinta & Tehnologie

#televizorul viitorului #televizor sferic #televizor

INEDIT! Iata cum arata televizorul viitorului

In viitor televizoarele nu vor mai avea ecran plat, dreptunghiular. Acestea vor avea forma unei sfere, dupa modelul expus la salonul de produse electronice International CES din Las Vegas, ce a avut loc la inceputul lunii ianuarie.

 

Noul dispozitiv a fost creat in urma colaborarii companiilor franceze Ateme si Kolor, specializate in programe informatice video si asamblarea de imagini, in colaborare cu grupul tehnologic finlandez Finwe si compania britanica Pufferfish Displays, care produce module de proiectii sferice.

Noua inventie le ofera oamenilor posibilitatea de a viziona clipuri la 360 de grade. Imagistica la 360 de grade este utilizata de cativa ani de Google Maps, insa reprezentantii companiei Ateme spustin ca acesta tehnologie este mult mai dificil de utilizat de televiziunile care transmit in direct.

Cu toate acestea, firma franceza si partenerii ei au produs recent primele programe televizate in direct la 360 de grade, sub brandul LiveSphere, sustine mediafax.ro.

Oamenii pot deja sa vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tableta, insa forma sferica a noului dispozitiv adauga o noua dimensiune, care "poate sa imbogateasca experienta unui concert sau a unui eveniment sportiv. Poti sa privesti din unghiuri diferite, deci, daca urmaresti un concert, poti sa vrei sa te afli in public, apoi sa iti schimbi locul, pentru a fi in mijlocul grupului", a declarat Mike Antonovich, directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

Sursa foto: economictimes.indiatimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea