Stiinta & Tehnologie

#apple #smartphone #securitate iphone #aplicatie apple

Incredibil, dar adevarat: securitatea iPhone-ului, sparta de o aplicatie... marca Apple!

Apple a reusit sa isi taie singur craca de sub picioare. Cel putin asta demonstreaza fanii iPhone care au descoperit ca o aplicatie inclusa in telefoanele inteligente marca Apple poate da peste cap securitatea sistemului de operare.

Aplicatia de tip manager personal Siri s-a dovedit utila inclusiv la spargerea sistemului de securitate al unui iPhone, aceasta deblocand in 30 de secunde un smartphone la simpla comanda vocala a unui utilizator.

Practic, aplicatia inclusa de Apple pe telefoanele de generatie noua s-a dovedit capabila sa ignore codul de siguranta al telefonului punand la dispozitia oricui lista de contacte. Iata mai jos un videoclip care demonstreaza vulnerabilitatea sistemelor de protectie ale unui iPhone.



Siri, marul otravit din curtea Apple, s-a dovedit un adevarat cal troian pentru iPhone inca de la instalarea pe modelul 4S. Astfel, "asistentul personal" a fost folosit pentru spargerea protectiei telefonului instaland aplicatii nepermise de catre Apple.

Foto: idownloadblog.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea