INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Stiinta & Tehnologie

#aurora iunie #aurora romania # astrologi #aurora #romania

In iunie vom putea vedea din nou aurore in Romania. Care sunt noptile in care trebuie sa fii cu ochii pe cer

Eruptiile solare fac ca aurorele sa fie vizibile si pe cerul Romaniei. Chiar daca spre deosebire de auror boreala, care este verzuie, aurorele vizibile din Romania sunt portocalii sau chiar rosii, acestea fascineaza de fiecare data.

 

Aparitia aurorelor pe cerul Romaniei nu este un lucru atat de obisnuit, avand loc foarte rar. Cu toate acestea, aparitia aurorelor a avut loc mult mai des in ultima perioada, din cauza intensificarii eruptiilor solare.

Ce mai puternica eruptie solara din ultimele doua decenii a avut loc la mijlocul lunii mai, cand, in weekendul de 11 si 12 mai, aurora a luminat cerul Romaniei, putand fi vizibila din toata tara. Atunci, au avut loc 5 eruptii solare simultane. Toate aceste eruptii au fost provocate de o pata solara masiva, denumita de cercetatori regiunea 3664. Aceasta pata uriasa va fi din nou vizibila in luna iunie. Mai exact pe data de 6 iunie. Astronomii sustin ca exista sanse mari ca in acea perioada sa vedem din nou aurora.

Astronomii au declarat ca in perioada de dinainte si imediat dupa Luna Nou din 6 iunie, trebuie sa privim atenti spre cer daca dorim sa vedem aurora. Acestia au declarat ca cel mai bine se poate observa in serile senine, din zone cat mai putin luminate si depaartede surse mari de poluare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea