Stiinta & Tehnologie

#nokia #samsung #lg #sony ericsson #motorola

In 2009 s-au vandut 290,5 milioane de mobile

Anul 2009 a fost unul foarte productiv pentru dezvoltatorii de telefoane mobile , suma totala de terminale vanduta in acest an ridicadu-se la 290,5 milioane de unitati.

Asemenea anului anterior, coreenii de la LG si Samsung au stabilit noi recorduri in vanzari.

Sony Ericsson urca in top

Chiar daca in cel de al doilea trimestru al anului financiar  lucrurile pentru oricare dintre cei cinci producatori principali de telefoane mobile nu se prezentau prea bine, la sfarsitul trimestrului trei, lucrurile s-au imbunatatit considerabil.

Joint-venture -ul suedezo-japonez Sony Ericsson a urcat un loc in clasament, fiind acum al patrulea mare producator de telefoane mobile cu vanzari de 14, 1 milioane de unitati, lasandu-i in urma lui pe cei de la Motorola care au inregistrat vanzari de 13,6 milioane unitati. Finlandezii de la Nokia raman in continuarea in fruntea topului, reusind sa vanda peste 100 de milioane de unitati si sa detine 37,3% din cota de piata .

LG si Samsung, noi recorduri

Rivalii coreeni LG si Samsung au reusit sa isi bata propriile recorduri. Samsung se claseaza pe locul doi, reusind sa vanda peste 60 milioane de unitati (o cota de piata de 20,7%), iar LG il urmeaza pe locul trei cu 31,6 milioane de unitati vandute.

Alti producatori de telefoane mobile (Apple, BlackBerry, HTC, etc) au inregistrat in total 60,1 milioane de unitati vandute, avand o cota de piata de 21,5%. In prezent se speculeaza ca in partea a patra a anului, numarul de telefoane mobile distribuite va creste la 300 de milioane de unitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea