Stiinta & Tehnologie

#iphone #spam #iMessage #serviciu mesagerie #atacuri spam

iMessage, serviciul de mesagerie iPhone, este vulnerabil la atacuri cu spam

Apple are de rezolvat o noua problema iOS: iMessage, serviciul de mesagerie iPhone, este vulnerabil la atacuri cu spam. Un grup de dezvoltatori de aplicatii a devenit tinta unui astfel de atac, care impiedica complet functionarea aplicatiei.

Problema de securitate iMessage tine de faptul ca aplicatia poate fi blocata complet prin trimiterea de mii de mesaje spam simultan sau prin trimiterea de mai putine mesaje foarte lungi.

Daca atacurile continua, Apple ar putea oferi in curand un update pentru aplicatie, care elimina vulnerabilitatea iMessage. Serviciul de mesagerie oferit mai intai pe iPhone si iPad este disponibil si pe computerele Mac, incepand cu versiunea OS X 10.8 Mountain Lion.

Apple a anuntat in luna ianuarie ca iMessage mediaza 2 miliarde de mesaje zilnic, astfel incat vulnerabilitatea ar putea avea un impact foarte mare asupra utilizatorilor de gadgeturi Apple.

Sursa foto: mobilemag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea