Stiinta & Tehnologie

Hyundai si masina de 5000 de dolari

Hyundai a anuntat ca dezvolta in present un vehicul al carui pret final va fi 5000 de dolari. Masina poarta numele de cod RB si va fi produsa in China si in India incepand cu 2010.

Dezvoltara proiectului a revenit insa centrului Hyundai r&d din Coreea de Sud . Informatiile au fost dezvaluite de un purtator de cuvant al companiei coreene, ca un preambul al salonului auto de la Beijing, de la sfarsitul lui aprilie.

Se poate presupune ca Hyundai-ul de 5000 de dolari va fi o masina de categorie A. In acest caz, cea mai plauzibila platforma de la care inginerii coreeni vor pleca in "aventura" low-cost este a actualului model i10 .

In China cea mai ieftina masina aflata piata este Chery QQ al carui pret se ridica la 4700 de dolari. In curnad piata chineza va fi "inundata" de un alt model celebru, Tata Nano. Pana Hyunday-ul de 5000 de dolari va ajunge pe piata in 2010, este posibil ca si alti producatori auto din zona sa isi lanseze proiecte low-cost. Chiar si exclusivistii de la Honda vor demara productia de masini in China, incepand cu 2009. Primul model construit aici  va fi o versiune a Honda Jazz /Fit.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea