Stiinta & Tehnologie

#hyundai #santa fe #facelift #suv

Hyundai Santa Fe facelift, SUV-ul saptamanii

Inca de la lansarea sa din septembrie 2000, Hyundai Santa Fe anunta premisele unui succes materializat mai tarziu. Hyundai Santa Fe s-a vandut in total, in 26.000 de exemplare fiind un veritabil varf de lance al constructorului coreean.

Hyundai Santa Fe este prezent deja pe piata cu o restilizare lejera. Fapt care se remarca la forma calandrului, blocurile optice fata, si unele nervuri ale caroseriei. La interior au aparut materiale noi si unele mici inserturi.

Daca ne referim la motorizare, pe o piata dieselizata a SUV-urilor, Hyundai Santa Fe este este disponibil acum motorul diesel de 2.2 litri cilindree, capabil de 197 CP si un cuplu  interesant de 422 Nm disponibil de la 1800 rot/min. Principala calitate a propulsorului, pe langa agilitatea cu care anima cele 2 tone ale lui Hyundai Santa Fe si compatibilitatea Euro 5, este consumul scazut: noi am inregistrat un consum mixt de 9.6 l/100 km, rulajul urban fiind predominant. Motorul lucreaza cu o cutie manuala cu 6 trepte, fiind disponibila si o cutie automata.

Tinuta de drum este proprie unui SUV, demarajele in treptele inferioare sunt mai lente datorita lungimii etajarii treptelor, insa odata lansat Hyundai Santa Fe devine mai sprinten decat te-ai fi asteptat.

Pretul modelului testat este de 32.118 euro cu TVA inclus, Hyundai Santa Fe  beneficiind de o echipare bogata si o istorie de fiabilitate recunoscuta.

De curand Hyundai Auto Romania a lansat programul propriu de asistenta rutiera, dedicat clientilor marcii. Programul este dezvoltat in colaborare cu Europe Assistance si pune la dispozitia posesorilor Hyundai servicii de asistenta rutiera de cea mai inalta calitate. Demersul face parte din strategia importatorului Hyundai in Romania de a oferi Servicii post-vanzare complete, integrate pachetului de achizitionare auto.

Posesorii autovehiculelor marca Hyundai achizitionate incepand cu data de 15 iunie 2010 beneficiaza gratuit de serviciile de asistenta rutiera in situatii de tipul: defectiuni mecanice sau electrice, lipsa curent sau baterie slaba, pneuri taiate sau pana dubla, lipsa combustibil sau alimentare cu combustibil gresit si chei pierdute sau incuiate in masina.

Tot ce trebuie sa faca in acest caz clientul Hyundai este sa apeleze numerele de contact ale Hyundai Asistenta Rutiera, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si accesibil pe intreg teritoriul Romaniei si in alte 44 de state si regiuni europene.   

Hyundai Santa Fe nu-si pastreaza prea mult valoarea de la achizitie, depreciindu-se destul de mult, tinand cont ca acum un model nou e la media de 30.000 euro, iar modelele listate la noi in rubrica second hand, cu o vechime de 5 ani (2005) au preturi care variaza de la 7.300 euro, 8.000 euro, 9200 euro, 9500 euro ajungand  la cele mai bine echipate si mai putin rulate la 10.200 sau 10.500 euro. Conforma calculelor noastre deprecierea unui model Hyundai Santa Fe este de cam 4160 euro pe an, calculul efectuandu-se pentru o perioada de 5 ani adica 2005 -2010, cu un pret de nou de circa 30.000 euro si un pret mediu pentru un Hyundai Santa Fe second hand din 2005 de 9200 euro.

Fenomen explicabil prin faptul ca 2005 a fost ultimul an inainte aparitia noului Hyundai Santa Fe de la inceputul lui 2006. Dupa aceea modelele Hyundai Santa Fe au crescut ca pret astfel ca cele din 2006 2007 au cote incepand cu 14.500 sau 15.000 euro.

La un consum mixt anuntat de 6.8 l/100 km dat de producator, costurile cu combustibilul pe 5 ani sunt de circa 5000 euro la un pret aproximativ de 1 euro/ litru de combustibil, iar rulajul mediu pe an este de circa 15.000 km.

Orientativ o simulare de leasing arata cam asa: valoarea la achizitie aproximativ 30.000 euro, avansul 30%, pe o perioada de 60 luni (5 ani) si cu o dobanda de 9.5 %, o Valoare reziduala de 0%, rata aproximativa este de 450 euro/luna adica in jur de 5400 euro/an.

Per ansamblu avem de-a face cu un SUV cu tractiune 4x4 permanenta, robust, bine echipat si care are un pret rezonabil tinand cont de clasa din care face parte adica SUV-uri medii. Daca adaugati la solutia de asistenta descrise mai sus si garantia de 7 ani sau 150 000 de kilometri acordata, atunci aveti de-a face cu un automobil util si numai bun de luat acasa sau pentru firma .

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea