Stiinta & Tehnologie

#coreea #hyundai #japonia

Hyundai paraseste piata nipona

Producatorul coreean de automobile, Hyundai , isi anunta retragerea de pe piata din Japonia .

Motivul care sta la baza acestei decizii sunt vanzarile foarte slabe pe care coreenii le-au inregistrat in aceasta tara.

Hyundai in Japonia

Cei de la Hyundai au in prezent in Japonia 46 de reprezentante. Din pacate, in opt ani de zile de activitate acestea nu au reusit sa vanda destul, acumuland doar 15.000 de unitati, iar acum, conducerea companiei a decis retragerea lor definitiva de pe piata nipona .

Asa cum se intampla si pe segmetul de alte produse, ca cel de electronice sau telefoane mobile, japonezii sunt foarte selectivi si prefera achizitionarea marcilor proprii in defavoarea celor straine. Acest lucru a dus si la vanzarile slabe Hyundai  pe aceasta piata.

Global, merge bine

Totusi, Hyundai nu o duc rau, la nivel global compania inregistrand o crestere de 7,2%. Pe piata din Statele Unite ale Americii, coreenii se pot lauda cu o cota in crestere de patru procente.

Totusi, reprezentantii Hyundai declara ca mai exista o portita de exploatare a acestei piete, producatorul coreean continuand livrarea de vehiculele comerciale in Japonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea