Stiinta & Tehnologie

#chipset #htc #smartphone # htc edge # procesor quad-core

HTC Edge, primul telefon cu procesor quad-core

HTC ar putea lansa pe piata in curand primul telefon mobil cu procesor cu patru nuclee si chipset class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ tegra " title="tegra">Tegra 3, dupa cum anunta PocketNow.

HTC Edge este probabil primul telefon din lume care va incorpora tehnologie quad-core, respectiv o putere de calcul impresionanta pentru un terminal mobil, fie el si smartphone. HTC Edge va avea, pe langa procesorul cu patru nuclee si chipset nVidia Tegra 3 (ultima generatie), un ecran de 4,7 inci, o grosime de maximum zece milimetri si memorie de 1 GB RAM.

Smartphone-ul HTC, care ar putea fi si primul din lume care va folosi interfata grafica mult asteptata Sense 4.0, ar putea ajunge pe piata cel tarziu in al doilea trimestru al anului viitor, dupa cum afirma surse citate de PocketNow.

In ultima perioada, evolutia smartphone-urilor a fost incredibil de mare din punct de vedere al puterii procesoarelor utilizate, iar tendinta va continua in conditiile in care utilizatorii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre device-uri mobile foarte puternice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea