Stiinta & Tehnologie

#htc #apple #judecată

HTC dat in judecata de Apple

Cei de la Apple au anuntat recent pe site-ul oficial ca au dat in judecata compania taiwaneza HTC.

Disputa se duce si de aceasta data pentru 20 de brevete pe care HTC le-ar fi folosit fara acordul Apple.

Oficial de la Apple

Reprezentantii companiei au declarat ca inginerii HTC au folosit in jur de 20 de breteve legate de tehnologia iPhone printre care se numara: interfata de utilizator, arhitectura de baza si cea hardware. Dar pentru moment acestea sunt singurele detalii care au fost furnizate. Apple a inaintat procesul catre ITC (U.S. International Trade Commission ) si U.S. District Court din Delaware. Pana acum cei de la Apple au trimit catre Curtea Suprema peste 700 de pagini demonstrative, iar HTC a prezentat o serie de telefoane mobile printre care se numara Nexus One , Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream/G1, myTouch 3G , Hero, HD2 si Droid Eris. Modele ruleaza atat sistemul de operare Windows Mobile, cat si Android.

"Nu putem sa stam si sa privim cum concurenta ne fura brevetele inventate de noi si sa nu facem nimic. Suntem decisi sa ne aparam. Suntem de parere ca competitia este sanatoasa, dar rivalii ar trebuie sa isi creeze singuri tehnologiile unice si sa nu le fure pe ale noastre", a declarat insusi CEO-ul Apple, Steve Jobs .

Oficial de la HTC

Pe cealalta parte a baricadei se afla HTC, care in ultima vreme a lansat un numar destul de mare de telefoane mobile, majoritatea ruland sistemul de operare Android. Reprezentantii companiei nu au facut prea multe declaratii, dar site-ul Engadget.com au dat cateva informatii inedite.

Din spusele reprezentantilor taiwanezi reise ca cei de la HTC nu stiau de procesul Apple si ca aceste informatii s-au aflat din intrebarile puse de redactorii Engadget si comunicatul dat de americani. Totusi purtatorii de cuvant ai companiei au mai spus ca respecta drepturile si brevetele si daca este cazul sunt pregatiti sa isi apere propriile inventii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea