Stiinta & Tehnologie

#electric #hibrid #honda

Honda: "Masinile electrice nu sunt viabile"

Oficialii Honda si-au declarat scepticismul pentru viabilitatea vehiculeleor electrice cu tehnologia actuala a acumulatorilor.

 Takanobu Ito, seful executivului de la Honda, a declarat ca vehiculele electrice nu sunt viabile pentru folosinta de zi cu zi in conditiile utilizarii tehnologiei actuale a acumulatorilor. Astfel, cei de la Honda considera ca inginerii din industria auto trebuie sa realizeze o reusita de proportii in materie de dezvoltarea tehnologiei acumulatorilor folositi de vehiculele electrice pentru a putea sa comercializeze acest tip de vehicule in aproape acelasi mod cu autoturismele clasice.

Compania nipona lucreaza cu parteneri din China pentru dezvoltarea bateriilor electrice, iar un partener probabil ar putea fi BYD Auto. Cei de la BYD sunt lideri in dezvoltarea si productia de baterii si au dezvoltat deja conceptul unui vehicul electric .
Totodata, BYD furnizeaza baterii pentru finlandezii de la Nokia, iar alti constructori de automobile au semnat deja parteneriate pentru colaborari in domeniul vehiculelor electrice.

Takanobu Ito a motivat colaborarea cu partenerii chinezi pe fondul reducerilor de taxe oferite acestora de guvernul de la Beijing. Guvernul chinezesc ofera diverse beneficii companiilor care vin cu solutii pentru reducerea consumului de petrol si reducerea emisiilor poluante. Chinezii incearca sa scape de dependenta de petrol deoarece tot titeiul pe care il folosesc acestia este importat.

Oficialii Honda estimeaza ca vor trece aproximativ 20 de ani pana cand vehiculele electrice vor deveni un element de zi cu zi, asa ca marca japoneza se va orienta spre hibrizi si alte vehicule eficiente pana in acel moment.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea