Stiinta & Tehnologie

GreenHeart, telefonul ecologic Sony Ericsson

GreenHeart este noul telefon concept de la Sony Ericsson , terminal care va fi ecologic.

Productia lui GreenHeart nu a inceput inca, dar realizarea lui ar demonstra inca o data pozitia companiei fata de mediul incojurator.

Specificatii tehnice putine

Fiind abia in stadiul de concept, Sony Ericsson GreenHeart nu are prea multe specificatii tehnice. Din imaginile aparute pe internet, Greenheart pare un telefon ca oricare altul, iar daca Sony Ericsson nu ar fi anuntat ca terminalul este confectionat din materiale ecologice, diferenta nu ar fi vizibila.

Sony Ericsson GreenHeart este un candybar care ar putea sa aiba ecran de 2,2 inch, cu 65.000 de culori si rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli. In rest telefonul ar avea tastatura standard alfanumerica si acelasi gen de afisare a meniului de 4 randuri si 3 coloane.

Totodata, compania a mai mentionat ca GreenHeart va avea carcasa din bio-plastic , material pe care si Samsung la folosit la telefoanele sale ecologice, tastatura de plastic reciclabila si incarcator cu consum minim de energie. Totodata, manualele de folosire si intructiuni de telefon vor lipsi de la pachet pentru a economisi hartie si vor fi "livrate" in format HTML, iar ambalajul va fi si el din materiale biodegraabile.

Lansarea propriilor centre de colectare este un element important al acestei initiative. In acest moment, acest demers se desfasoara in India, Taiwan, China, Thailanda, Singapore, SUA si Mexic, unde au fost create mai bine de 500 de centre de colectare a telefoanelor mobile.

Premiul Greenpeace

Chiar daca Sony Ericsson nu este prima companie din breasla care sa confectioneze telefoane ecologice , Nokia si Samsung lansadu-si deja telefoane verzi, compania suedezo-japoneza a primit anul acest premiul Greenpeace pentru cele mai ecologice electronice.

"Eforturile de implementare a unui mod responsabil de actiune fata de mediu sunt continuate la Sony Ericsson cu ajutorul garantiei ecologice si a proiectului Greenheart. In acest fel, Sony Ericsson isi mentine angajamentul fata de responsabilitatea ecologica, angajament recunoscut in anul 2008 de catre organizatia Grenpeace prin numirea Sony Ericsson drept compania ecologica a anului", a declarat Mats Pellbäck-Scharp, Director Corporate Sony Ericsson.

Lansarea garantiei ecologice presupune ca telefoanele Sony Ericsson care vor fi depuse in centre speciale de colectare vor fi reciclate intr-un mod sigur din punct de vedere ecologic. Aceasta garantie este valabila la nivel international, in asa fel incat initiativa companiei respecta conceptul de "responsabilitate a fiecarui producator".

Din pacate compania nu a precizat cand va incepe productia acestui terminal. Reprezentantii Sony Ericsson au declarat ca telefonul va fi disponibil pe pietele din Romania la inceputul anului 2009.





Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea