Stiinta & Tehnologie

#google #informatii personale #stergere informatii personale #drept la intimitate

Google, obligat de Comisia Europeana sa "te uite"

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis marti ca internautii au dreptul “de a fi uitati” si pot cere Google sa stearga unele informatii despre ei din rezultatele de cautare, scrie wall-street.ro, citand USAToday.com.


Curtea a dictat ca Google trebuie sa stearga, la cerere, link-uri cu informatii irelevante sau depasite ca actualitate.

“Daca, urmare a cautarii dupa numele unei persoane, in lista de rezultate apare un link catre o pagina web care contine informatii despre persoana in discutie, acel om poate sa discute cu operatorul si, daca acesta nu doreste/poate sa elimine rezultatul, sa se adreseze autoritatilor pentru a obtine, in anumite conditii, stergerea link-ului din lista de rezultate”, au dictat judecatorii.
 
Acest lucru inseamna ca internautii pot cere operatorilor de motoare de cautare sa stearga link-uri catre pagini care sunt publicate de terte entitati - ziare, bloguri etc. care contin informatii despre ei si rezulta atunci cand le cauti numele pe Internet.

Pentru a fi "uitate"', informatiile trebuie sa fie invechite, sa nu mai fie relevante si decizia de a le scoate are un grad destul de mare de subiectivitate.


Cazul de la Curtea Europeana este urmarea unei acuzatii aduse de un spaniol care spune ca Google a dezvaluit detalii despre o licitatie pe care a realizat-o el pentru o locuinta, incalcandu-i astfel dreptul la viata privata.
 
Sursa  foto: ampercent.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea