Stiinta & Tehnologie

Google, GPhone si telefonia mobila

Se zvoneste ca Google are in planuri fabricarea unui telefon mobil. Jurnalisii l-au denumit GPhone, oficialii companiei l-au negat, si cu toate acestea, Google participa la licitatii pentru benzi de frecvente radio si colaboreaza cu furnizorii de telefonie mobila. Insa, pana in momentul de fata, nimic oficial. Singura informatie care leaga Google de domeniul telefoniei mobile, este o declaratie a unui oficial al companiei, care spunea ca au in dezvoltare „ceva” (hardware sau software) ce are legatura cu acest domeniu, dar nu un telefon.

Zilele acestea, numele GPhone a fost readus in actualitate, cu toate ca, in urma cu cateva luni, Google declara ca nu are in dezvoltare un telefon mobil. Aceasta se intampla in mai, dupa mai multe luni de zvonistica. Povestea a inceput in martie, cand s-a citit pentru prima data numele GPhone pe unele publicatii online. Totul este invaluit de mister insa. Chiar si denumirea „GPhone” este una nascocita, cel mai probabil avand bazele in iPhone, alt telefon invaluit pana nu demult in mister.

Wall Street Journal stie ceva

Subiectul a fost reinviat de un articol publicat de Wall Street Journal in care se vorbeste de planurile Google pe domeniul telefoniei mobile. Sursele nu au fost divulgate, insa ni se spune ca informatiile vin de la persoane care au avut contact cu planurile respective.
Publicatia mentioneaza de un smartphone care s-ar afla de ceva timp in dezvoltare, iar in aproximativ un an ar urma sa fie lansat. Se vorbeste si despre includerea serviciilor Google in GPhone. Un aspect cat se poate de evident, mai ales ca unele servicii Google se afla deja pe unele telefoane mobile ale LG. GPhone ar urma sa includa: Maps, GMail , Talk, motor de cautare etc.

Continuarea in Go4it!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea