Stiinta & Tehnologie

#Alphabet #restructurare Google #larry page #google

Google devine istorie! Cine il inlocuieste

Compania americana Google a anuntat luni ca va crea o noua firma, denumita Alphabet, care va deveni firma “mama” a Google, scriu Wall Street Journal, New York Times, Bloomber si Reuters.

Cofondatorul si directorul general al Google, Larry Page, a anuntat, intr-o postare pe blogul oficial al companiei, ca "acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se afla destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, in schimb, parte din Alphabet".

"In esenta, credem ca acest lucru ne ofera mai mult spatiu de management, sa putem sa facem in mod independent lucruri care nu au prea multa legatura intre ele", a adaugat Page.

Google Inc va fi inlocuita de catre Alphabet Inc ca societate cotata la bursa. Toate actiunile vor fi convertite in mod automat la paritatea de unu la unu in actiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala detinuta integral.

Alphabet nu este conceputa ca marca de consum, iar fiecare filiala va avea propriul director executiv.

Intre actualele filiale ale Google se afla Google Maps, YouTube, browserul si sistemul de operare Chrome si Android.

Din Alphabet vor face parte, in mod separat, filialele axate asupra sanatatii Calico si Life Sciences, alaturi de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now si altele.

Pe de alta parte, odata cu transformarea celebrului motor de cautare intr-o filiala a noii entitati, Alphabet va fi condusa de catre Larry Page, relateaza Le Monde in sectiunea online Pixels.

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tanar aflat in plina ascensiune si protejatul lui Page. Insarcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android si navigatorul de Internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepresedinte pentru produse. In opinia a numerosi observatori el a devenit numarul doi in companie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea