Stiinta & Tehnologie

#robot google #robot umanoid #robot #google

Google a “scos la plimbare" un robot umanoid biped VIDEO

Filmele SF cu roboti umanoizi devin realitate. Cercetatorii de la Google au creat un robot umanoid ce se poate deplasa fara probleme pe teren accidentat.

Robotul pe nume Atlas a facut deja primii pasi pe un teren dintr-o padurea din SUA. Robotul ce cantareste 150kg si are o inaltime de 1,80metri a reusit sa se adapteze fara probleme conditiilor, acesta fiind o noutate in lumea roboticii.

„Ne concentram pe pastrarea echilibrului si pe dinamica, iar modelul este modul in care se misca oamenii si animalele, care, pentru a-si pastra echilibrul, se misca repede daca se intampla ceva neasteptat", a declarat Michael Campbell, cercetator Google.

Potrivit digi24.ro, robotul a trecut prin sute de teste, inainte de a fi dus in padure. Cercetatorii au lovit robotul cu o bila grea pentru a-i testa echilibrul si i-au aplicat lovituri cu o manusa de box pentru a-i testa adaptabilitatea.

"Am fost interesati sa scoatem acest robot in lume. in natura lucrurile stau cu totul diferit decat in laborator, nu poti sa faca predictii pentru cum vor decurge lucrurile. Facem progrese remarcabile pentru ca robotul sa capete o cat mai mare mobilitate. Bineinteles ca nu se poate misca precum oamenii, insa vom progresa, vom ajunge si acolo", a declarat Marc Railbert, fondator al Boston Dynamics, potrivit mediafax.ro.

 

Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea