Stiinta & Tehnologie

#opel #general motors #masini

GM, somati sa plateasca ruperea negocierilor pentru Opel

Banca Sberbank sustine ca General Motors trebuie sa plateasca o suma care acopera cheltuielile pe care institutia financiara le-a facut in perioada negocierilor pentru Opel.

Sefii General Motors sunt departe de a se fi linistit dupa ce negocierile cu statul german si fostii potentiali cumparatori ai marcii Opel, un consortiu austriaco-ruso-canadian condus de Magna, au fost incheiate brusc si fara explicatii de compania americana. Desi GM a hotarat sa pastreze Opel si a decis sa rupa negocierile cu Magna in cel de-al 12-lea ceas, discutiile dintre parti sunt inca deschise, problemele venind de aceasta data dinspre banca ruseasca OAO Sberbank, institutia financiara care trebuia sa stea in spatele ofertei Magna.

Intr-un interviu acordat televiziunii din Rusia, directorul OAO Sberbank sustine ca General Motors ar trebui sa plateasca unele compensatii pentru ca a rupt unilateral negocierile intr-un moment in care acestea erau foarte avansate. "Credem ca implicarea GM a mers foarte departe, astfel ca americanii ar fi trebuit sa incheie afacerea", spune German Gref, cel care conduce institutia financiara rusa.

Conform oficialului Sberbank, banca ruseasca le-a prezentat deja pretentiile financiare celor de la GM si asteapta plata voluntara a sumei pe care acestia le-ar datora-o: "In discutii au fost investit bani, iar in aceste momente negociem cu General Motors rambursarea voluntara a acestora", afirma Gref, care spune ca General Motors vor fi actionati in judecata in cazul in care Sberbank nu va primi compensatiile cerute.

Reactia Sberbank nu este singulara, Vladimir Putin sustinand - imediat dupa ce GM a anuntat ca nu mai vrea sa vanda Opel - ca americanii au dat dovada de "o atitudine aroganta" atunci cand au oprit unilateral negocierile.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea