Stiinta & Tehnologie

#propulsie hibrida #tractiune spate #gm

GM planuieste mai multe modele cu propulsie hibrida si tractiune spate

General Motors nu trebuie sa permita ca cele 50 de miliarde de USD injectate de catre statul american in finantele sale sa fie considerate bani aruncati pe fereastra, astfel incat gigantul din Detroit a devenit, la ora actuala, unul dintre cei mai dinamici constructori de automobile.

De la camionete full-size si masini sport la automobile entry-level si oferte ecologice, mai nimic nu-i scapa lui "The General", care, recent, a anuntat ca va extinde gama de modele cu propulsie hibrida.

Nu mai devreme de luna trecuta, GM batea moneda pe faptul ca a devenit singurul producator de automobile din Statele Unite care-si construieste singur motoarele electrice, acestea urmand a fi folosite la viitoarele aplicatii de tip full si plug-in hybrid.

Ei bine, americanii se gandesc acum sa utilizeze respectivele agregate – mai mici cu 25% si mai usoare cu 20% decat sistemele actuale – in cadrul unui sistem de propulsie hibrid dedicat autotursimelor, ce va furniza cuplul exclusiv rotilor posterioare.

Ideea nu este tocmai noua, o asemenea tehnologie (de tip two-mode) fiind deja folosita de catre camionetele si SUV-urile grupului american; totusi, ea este inedita privita prin prisma viitoarelor aplicatii, sistemul urmand a fi implementat si pe modelele familiale.

Avand in vedere ca vorbim despre o tehnica relativ recenta (si costisitoare), primele autoturisme care vor beneficia de avantajele sale vor fi cele de lux, respectiv membrii gamei Cadillac. Din cate se pare, primul care va oferi o propulsie hibrida de tip two-mode in combinatie cu tractiunea spate va fi viitorul entry-level ATS, dezvoltat pe noua platforma tehnica Alpha.

Foarte probabil, exemplul sau va fi urmat de catre noua generatie CTS, a carei premiera va avea loc in 2012.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea