Stiinta & Tehnologie

GM inchide patru uzine

General Motors inchide patru unde se produc SUV-uri si camionete

General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, inchide patru uzine care produc camionete si SUV-uri (sport utility vehicle) din Canada, Statele Unite si Mexic. Masura gigantului din industria auto se bazeaza pe decizia de a se orienta spre masini prietenoase cu mediul inconjurator. Recent au avut loc mai multe greve la uzine ale companiei GM, care au oprit productia de SUV-uri, conform BBC.

In acelasi timp, preturile in continua crestere ale combustibililor i-au determinat pe americani sa se orienteze spre masinile mia mici, si, in acelasi timp, mai economice. Din aceleasi motive, GM ia in considerare chiar vanzarea marcii Hummer.

Conducerea companiei a aprobat recent productia in Ohio a unui nou model de Chevrolet, cu dimensiuni reduse, dar si a autoturismului electric Chevrolet Volt , la uzina din Detroit. 

Rick Wagoner ( foto ), General Motors, a declarat ca fabricile care se vor inchide sunt Oshawa, din Ontario, Canada; Moraine, din statul Ohio; Janesville, statul Wisconsin; si Toluca din Mexic.

Oficialii celui mai mare producator auto din lume au declarat ca GM face pasii necesari pentru „a raspunde agresiv cererilor tot mai mari de vehicule cu consum redus de combustibil dar si pentru a raspunde noilor provocari economice din America de Nord.”

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea