Stiinta & Tehnologie

# cumparare boxa #boxa portabila #boza #bluetooth

Ghid complet pentru a cumpara o boxa Bluetooth portabila

Boxele Bluetooth sunt peste tot in aceste zile si, sincer, este destul de greu sa nu fi auzit sau sa fi detinut deja una. In loc sa discutam despre o singura boxa care sa va satisfaca toate pretentiile legate de muzica, vom arunca o privire mai in detaliu asupra intregii categorii de astfel de gadgeturi si vom evidentia care sunt caracteristicile pe care sa le cautati pentru a avea parte de cea mai buna experienta.

Ce este o boxa portabila Bluetooth si de ce am nevoie de una?

Cu toate ca cel mai probabil le-ati vazut deja pe rafturile magazinelor de electronice, este posibil ca nu fiecare dintre voi sa fie familiarizat cu acestea. Asadar, sa incepem cu cateva elemente de baza.

Ce este o boxa Bluetooth?

In conditii normale, boxele au nevoie de un cablu care sa le lege la o sursa audio. Aceste boxe va scapa de aceasta limitare a cablurilor fizice, bazandu-se pe acelasi protocol si sistem Bluetooth care stau la baza castilor audio fara fir sau a sistemelor de boxe din masini.

Cum sunt diferite de boxele WiFi?

Boxele Bluetooth sunt diferite de solutiile audio bazate pe WiFi, cum ar fi sistemul Sonos pentru intreaga casa. In primul rand, deviceurile Bluetooth sunt de obicei destinate a fi extrem de portabile, in timp ce solutiile complexe WiFi sunt de obicei instalate permanent sau semi-permanent in locatii fixe.

In al doliea rand, gadgeturile Bluetooth se conecteaza direct la sursa (de obicei, un telefon, o tableta, televizorul sau un laptop) si nu necesita niciun intermediar, in timp ce celelalte sisteme necesita reteaua WiFi pentru a conecta sursa la dispozitive. Acest lucru permite, de asemenea, retele intregi sa difuzeze acelasi flux de muzica catre difuzoare multiple si la mare distanta, o caracteristica imposibila pentru modelele Bluetooth, care au o raza maxima de 10 metri.

De asemenea, calitatea audio este putin mai buna in cazul Bluetooth in comparatie cu WiFi (celelalte variabile fiind identice) pur si simplu datorita naturii transmisiei. Totusi, in cele mai multe cazuri, la o utilizare normala nu veti sesiza diferenta intre Bluetooth si WiFi.

De ce este utila o astfel de boxa?

Daca sunteti in cautarea unui mod convenabil de a asculta muzica departe de computer si doriti sa ascultati muzica care este digitalizata (fie prin streaming sau fisiere stocate pe telefon sau tableta), atunci o boxa portabila este exact ceea ce cautati.

Boxele outdoor portabile sunt minunate atunci cand doriti sa aveti muzica la plaja, la un gratar sau atunci cand campati, dincolo de raza de actiune a aparatelor traditionale.

Forma boxei

Desi este usor sa va pierdeti in multitudinea de functii si caracteristici, primul lucru pe care ar trebui sa il luati in considerare atunci cand cumparati o boxa portabila, sunt dimensiunile fizice ale acesteia.

Nu exista o modalitate mai rapida de a fi dezamagit de achizitia dvs decat sa cheltuiti o gramada de bani cumparand o boxa care apoi sa constatati ca este ori mult prea mare ori prea mica si va deveni incomoda de transportat sau de pozitionat in spatiul dorit.

Aceste gadgeturi se incadreaza in general in doua categori de dimensiuni. Pe de o parte, avem boxele ultra-portabile care in general intra perfect intr-un buzunar sau o geanta mica si pe de alta parte restul boxelor, care pot avea o varietate de dimensiuni.

Dimensiunea si puterea

Unul dintre compromisurile primare atunci cand vine vorba de forma este dimensiunea difuzoarelor si puterea acestora. Boxele de dimensiuni mai mari au avantajul ca au loc la interior difuzoare mai mari, deci si performante mai bune.

Pe scurt, ce am vrut sa spunem in aceasta sectiune a articolului, este faptul ca boxele de dimensiuni mai mari au o putere ridicata si un volum pe masura. Daca doriti ca muzica sa poata fi auzita la niveluri ridicate de zgomot ambiental sau atunci cand sunteti intr-un grup mare de prieteni, va trebui sa va orientati spre boxe de dimensiuni mai mari.

Dimensiunea bateriei

Boxele Bluetooth sunt portabile si la fel ca toate dispozitivele electronice portabile, au nevoie de energie pentru a functiona. Cand discutam despre dimensiunea bateriei unei boxe Bluetooth nu este totul la fel de simplu, nu este suficient sa priviti doar mAh-ul total al bateriei.

Exista doi factori pe care trebui sa ii luati in considerare atunci cand aveti in vedere dimensiunea bateriei. In primul rand este vorba despre dimensiunea bateriei in raport cu cerintele de energie ale unitatii in sine.

In al doilea rand, o alta caracteristica importanta dar pe care nu o au toate boxele, este posibilitatea de a partaja bateria. Astfel, partajarea bateriei va permite sa conectati un cablu USB la boxa cu ajutorul caruia sa incarcati apoi telefonul sau tableta de pe care redati muzica.

Constructie robusta

Daca sunteti in cautarea unei boxe portabile pe care sa o tineti pe terasa, este posibil ca o constructie robusta sa nu fie o prioritate pentru dvs. Pe de alta parte, daca cautati o boxa pe care sa o luati la plaja, camping, la un gratar sau cand urcati pe munte, atunci este important ca boxa sa reziste la apa, praf si lovituri.

Conector auxiliar si microfon

Desi nu toate boxele sunt dotate cu aceste doua lucruri, ele sunt binevenite atunci cand se intampla ca boxele sa le aiba. Evident, Bluetooth este punctul central in proiectarea acestor boxe, deoarece ne elibereaza de fire, dar existe si momente cand inca mai doriti sa folositi boxa dar nu aveti o sursa care sa redea sunetul prin Bluetooth. In astfel de cazuri este extrem de util sa puteti conecta cablul cu mufa de 3,5mm.

Toate caracteristicile la un loc

Cand vine timpul sa faceti cumparaturi, pregatiti-va sa fiti complet depasiti de numarul mare de boxe de pe piata. Pentru a va pregati pentru valul mare de brand-uri si modele, cititi lista cu functii din acest articol si acordati prioritate nevoilor dvs.

Datorita exploziei pietei de boxe Bluetooth si a zecilor de mii de combinatii de functii, exista practic o boxa portabila Bluetooth pentru orice persoana.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea