Stiinta & Tehnologie

#description #meta tag

Ghid complet de creare al meta tag-ului description

Meta description este utilizat intens de creatorii de content. Voi discuta mai jos despre meta tag-ul (ce scrii intre "…"), pentru a te ajuta sa intelegi mai bine importanta acestuia.

1. Ce este?

Este unul din meta tag-urile folosite de site-uri.

2. De ce e important?

Meta description nu este important in mod direct in rezultatele cautarii. Cu alte cuvinte, motoarele de cautare nu vor plasa un site mai sus sau mai jos, in functie de cat de bine este scrisa descrierea.

In mod indirect, meta tag-ul este important, astfel: daca scrieti o descriere buna a paginii, internautii vor face click pe descriere, iar daca experienta integrala a vizitei este una foarte buna, nu vor mai reveni la pagina de cautare, in incercarea de a gasi noi rezultate relevante. Cu alte cuvinte, o descriere buna determina internautii sa faca click pe rezultat si, daca experienta integrala e una pozitiva, acest lucru va influenta partial (in mod destul mic, totusi) pozitionarea.

Mult mai direct este afectata pozitionarea in motoarele de cautare daca:

Folositi aceeasi meta descriere pentru toate paginile site-ului. Este o practica nerecomandata, potential generatoare de semnale de tipul continut duplicat. Ca si la meta tag-ul title, sunt de evitat duplicatele.

Citeste mai multe pe olivian.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea