Stiinta & Tehnologie

#dezghetare pervaz #deghetare masina #dezghetare geamuri masina #cartof #ceapa #legume

Geamurile inghetate ale masinii, o problema pentru soferi. Cum sa le dezgheti rapid cu o leguma pe care o ai in casa deja

Odata cu lasarea gerului, soferii intampino o nou problema. Geamurile inghetate ale masinilor. Dezghetarea geamurilor este o adevarata provocare pentru soferi, mai ales in diminetile friguroase, cand se grabesc sa ajunga la serviciu.

 

Cu toate acestea, exista insa un truc care te poate salva in sitatii de acest gen. Nu, nu este vorba despre alcool si nici despre apa fierbinte (care, apropo, poate duce la spargerea geamului). Mai exact, este vorb despre o leguma pe care toata lumea o are in casa.

Aceasta leguma face adevaratae minuni in timpul iernii, cand vine vorba despre dezghetarea geamurilor masinii. Tot ce trebuie sa faci este sa freci geamurile masinii cu aceasta.

Cum sa le dezgheti rapid cu o leguma pe care o ai in casa deja 

Este vorba despre ceapa rosie, care previne inghetarea geamurilor. La fel de eficient este insa si cartoful, daca nu ai o ceapa la indemana sau nu iti place mirosul acesteia.

Tot ce trebuie sa faci este sa tai ceapa in jumatate (sau cartoful) si sa freciparbrizul, oglinda si geamurile masinii care nu vrei sa inghete. Trebuie sa faci acest lucru seara, pentru ca dimineata sa nu te mai chinui cu deghetarea geamurilor. Nu iti face griji in privinta mirosului de ceapa, deoarece acesta va disparea in totalitate pana dimineata.

Cum functioneaza aceste legume? Ei bine, zaharul continut de acestea nu permite ca suprafata geamului sa inghete. Prin urmare, in dimineata urmatoare poti pleca imediat la drum, fara a mai pierde timpul, stand in ger, pentru a dezgheta geamul masinii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea