Stiinta & Tehnologie

#ford #volvo #geely

Ford vinde Volvo pentru 1.8 miliarde de dolari

Potrivit unor voci, Ford vinde marca chinezilor de la in data de 8 februarie, pentru suma de 1.8 milioane de dolari.

Americanii de la Ford vor vinde marca Volvo chinezilor de la Geely pentru suma de 1.8 miliarde de dolari. In 1999, cei de la Ford au cumparat marca Volvo pentru 6 miliarde de dolari, iar diferenta au pierdut-o din cauza rezultatelor financiare slabe ale marcii suedeze.

Potrivit vocilor care anunta aceasta tranzactie , data de finalizare a vanzarii Volvo catre Geely va fi de 8 februarie 2010 . Singurele impedimente care incetinesc vanzarea marcii Volvo sunt de ordin legal si sunt doar cateva elemente care necesita ceva mai mult timp pentru rezolvare. Cu toate acestea, nu mai exista nicio piedica in fata vanzarii marcii Volvo chinezilor de la Geely.

Ford a cumparat marca Volvo in 1999 pentru suma de 6.45 miliarde de dolari. Aceasta achizitie a avut loc la un deceniu dupa ce General Motors a cumparat marca suedeza Saab. Achizitia celor de la Ford a fost considerata ca fiind lipsita de intelepciune la acea vreme, mai ales pentru americani, deoarece marcile Lincoln si Mercury rivalieaza cu suedezii de la Volvo si ar fi avut nevoie de o injectie de capital la acea vreme.

Ford a beneficiat de cunostintele celor de la Volvo in materie de siguranta si au putut sa ofere mult mai sigure din acel moment. Acesta este si telul pe care il urmeaza chinezii de la Geely, dar la un nivel mult mai mare. Dupa cum stiti, modelele chinezesti sunt cunoscute pentru rezultatele slabe obtinute la crashtestele EuroNCAP.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea