Stiinta & Tehnologie

#ford #ford b-max

Ford pregateste lansarea lui B-Max in 2012

Ford Romania a gasit deja aproape 20 de furnizori care vor produce componente pentru viitorul model de clasa mica, cunoscut ca " B-Max ".

"In total in Romania avem aproape 20 de furnizori . Dintre acestia, cinci sau sase sunt comuni cu Dacia si sunt amplasati in Pitesti, dar cifra aceasta este relativa deoarece unii dintre ei au doua sau mai multe amplasamente. De asemenea, vom vedea si investitii greenfield, aproape de uzina ", a declarat Dionisio di Campos, presedintele Ford Romania, citat de Ziarul Financiar.

Sapte furnizori de piese mari se vor stabili pe platforma industriala a Ford Craiova.

Productia uzinei Ford din Craiova este in prezent de 85 de unitati pe zi. Desi se pot produce mai multe automobile, numarul este stabilit de cererea de pe piata.

Primele Ford B-Max,  vor fi asamblate la uzina la sfarsitul anului urmator, iar productia de serie va fi lansata in 2012.

Ford va incepe in 2011 recrutarea de angajati pentru linia de productie. In momentul de fata uzina din Craiova are 3.600 de angajati, numar care va creste pana la 7.000 in 2013.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea