Stiinta & Tehnologie

#masina anului 2009 #nominalizari

Finalistii pentru Masina Anului 2009

Patru modele japoneze, trei germane si cate unul italian, britanic, american si francez se bat in 2009 pentru premiul World Car of the Year .

Juriul celei de-a cincea editii a concursului international world car of the year (WCOTY) a anuntat cele 11 modele finaliste din 2009.

Cei 59 de jurnalisti din toata lumea vor trebui sa aleaga un singur castigator la General, acesta urmand sa preia trofeul de la castigatorul de anul trecut, Mazda2.

De altfel, cele patru editii de pana acum ale concursului au fost impartite frateste de japonezi si germani, cu Audi A6 (2005) si BMW Seria 3 (2006) urmate cronologic de Lexus LS460 (2007) si Mazda2 (2008).

In 2009, japonezii si germanii au impreuna sapte modele din cele 11 calificate in finala, celelalte natiuni prezente fiind Italia (prin Fiat), Franta (Citroen), Marea Britanie (Jaguar) si SUA (Ford). Este surprinzatoare lipsa dintre finalisti a lui Opel Insignia, model care acum doua luni a reusit sa isi adjudece premiul European Car of the Year .

Pe langa premiul la General, juriul competitiei va trebui sa aleaga un castigator al categoriei Performance Car of the Year.

Finalistii World Car Of The Year:

- Audi A4/A4 Avant
- BMW Seria 7
- Citroen C5/C5 Tourer
- Fiat 500
- Ford Fiesta
- Honda Jazz
- Jaguar XF
- Mazda6
- Nissan GT-R
- Toyota IQ
- volkswagen golf 6

Cititi continuarea pe Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea