Stiinta & Tehnologie

#fiat #doblo #electric #auto italia

Fiat pune motor electric pe Doblo

Producatorul turc de automobile Tofas va dezvolta in colaborare cu Arcelik un motor pentru versiunea electrica a modelului Fiat Doblo , versiune ce ar trebui sa fie gata pentru a intra in productie de la jumatatea anului 2011, daca cererea creste, dupa cum a relatat Tofas, potrivit reuters.

Tofas, companie in care Fiat si grupul de firme Koc Holding detin fiecare cate 38% din actiuni, planuieste sa vanda versiunea electrica a lui Doblo pe pietele europene si poate chiar sa o exporte catre Statele Unite in viitor, dupa ce piata de acolo isi va reveni, potrivit declaratiilor lui Ali Pandir, directorul executiv Tofas.

Costul prototipului electric Fiat Doblo EV este asteptat sa se ridice la 20 de milioane de euro (25,75 milioane dolari) si sa necesite o investitie ulterioara de 5-10 milioane de euro pentru fabricarea a 500-1.000 de masini pe an, in functie de cererea din Europa.

"Vom dezvolta motorul electric impreuna cu Arcelik. Ei dispun de know-how -ul pentru aceasta tema a motoarelor electrice, in timp ce noi venim cu partea de tehnologie a vehiculelor", a mai spus Ali Pandir.

Arcelik este cel mai mare producator de aparate electrocasnice din Turcia si al treilea mare furnizor de astfel de produse din Europa. Grupul Koc detine 40% din companie.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea