Stiinta & Tehnologie

#fericire Facebook #comentarii Facebook #facebook

Facebook-ul ne face la fel de fericiti ca atunci cand devenim parinti

Comentariile pe care ni le lasa prietenii pe Facebook ne creeaza aceeasi stare de fericire ca atunci cand ne casatorim sau devenim parinti, conform un studiu al cercetarilor Universitatii Carnegie Mellon, Din Pittsburgh, Statele Unite.


"Comentariile pot fi scurte, o fraza sau doua. Important este ca provin de la un prieten apropiat, care si-a facut timp sa-l personalizeze pentru tine”, explica Moira Burke, cercetator in cadrul companiei Facebook si coautor al studiului la care au luat parte 1910 utilizatori Facebook din 91 de tari. Fiecare participant a completat lunar, timp de trei luni, un formular, astfel incat cercetatorii sa poata evalua starea de spirit a acestora.

Cercatorii au studiat comportamentul virtual al utilizatorilor (postari, comentarii, aprecieri etc) si au descoperit ca 60 de comentarii personalizate publicate de prietenii apropiati intr-o luna creeaza aceleasi sentimente ca atunci cand ne casatorim sau devenim parinti.

Acest studiu contrazice alte studii care au afirmat ca utilizarea sporita a retelelor sociale ar putea fi cauza un sentiment de singuratate si chiar depresie.

"Aceste studii arata ca persoanele care au ganduri negre petrec mai mult timp pe Facebook, deoarece ei stiu ca reteaua sociala ii ajuta sa se simta mai bine prin interactiuni cu prietenii" bune "," insista Burke.

Psihologii sustin insa ca mediul virtual nu poate oferi aceleasi senzatii si emotii din viata reala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea