Stiinta & Tehnologie

#metaverse #Meta # schimbare denumire #facebook

Facebook si-a schimbat denumirea! Cum se numeste acum compania si cum ii afecteaza acest lucru pe utilizatori

Facebook a anuntat joi seara, in cadrul unei conferinte de presa despre realitatea virtuala si augmentata Facebook Connect, ca denumirea companiei s-a schimbat din Facebook in Meta.

 

Pana acum, Facebook a fost compania mama a WhatsApp, Instagram, Oculus, Messenger si Facebook. De acum, toate aceste entitati vor activa sub compania denumita Meta.

Schimbarea denumirii companiei nu ii afecteaza pe utilizatori. Retelele sociale Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger sau Oculus se vor denumi in vontinuare la fel.  

Marck Zuckerberg  a anuntat ca motivul schimbarii denumirii este ca noul nume sa defineasca mai bine activitatea companiei care pune accentul pe realitatea virtuala, pe care o denumesc metavers.  

 Metaversul este termenul stiintifico fantastic folosit de Facebook pentru a descrie viziunea sa despre ce inseamna a lucra si a juca intr-o lume virtuala.

“Astazi suntem vazuti ca o companie de social media, dar in ADN-ul nostru suntem o companie care construieste tehnologie pentru a conecta oamenii, iar metaversul este urmatoarea frontiera, asa cum erau retelele sociale cand am inceput”, a spus Mark Zuckerberg, potrivit realitatea.net.

O schimbare similara a facut si Google in urma cu 6 ani, cand s-a gandit sa regrupeze toate proiectele sub numele Alphabet. Putini stiu inca sa Google este un subsidiar al Alphabet.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea