Stiinta & Tehnologie

#facebook #WhatsApp #achizitie Facebook #mesagerie mobila

Facebook, achizitie de 19 miliarde de dolari. Vezi ce aplicatie populara a cumparat!

Facebook Inc va cumpara aplicatia de mesagerie mobila WhatsApp contra unei sume fabuloase, de nu mai putin de 19 miliarde de dolari. Astfel, compania condusa de Mark Zuckerberg urmareste isi creasca popularitatea, in special in randul utilizatorilor tineri.

WhatsApp, alaturi de Line si WeChat, este una dintre cele mai accesate aplicatii de mesagerie mobila, cu circa 450 milioane de utilizatori activi pe luna, 70% dintre acestia folosind-o zi de zi.

Si cum aproximativ 1 milion de noi useri intra zilnic in lumea WhatsApp, ceea ce inseamna ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, aplicatia va atinge 1 miliard de utilizatori, Facebook a hotarat sa o cumpere pentru a-si intari prezenta in social media.

Tranzactia in sine cuprinde patru miliarde dolari cash si 12 miliarde in actiuni Facebook, la toate adaugandu-se angajamentul de a vira actiuni in valoare de trei miliarde dolari fondatorilor si angajatilor WhatsApp in termen de patru ani de la parafarea tuturor lucrurilor legate de tranzactie.

Anterior, Facebook a cumparat Instagram, contra sumei de 1 miliard de dolari.

Jan Koum, CEO WhatsApp, care va fi inclus in consiliul de administratie al Facebook in urma tranzactiei, a declarat ca achizitia nu va atrage dupa sine schimbari suparatoare, de tipul reclamelor sau al fuzionarii cu serviciul de mesagerie al Facebook.

Sursa foto: readwrite.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea