Stiinta & Tehnologie

#examen auto # inregistrare audio #inregristrare #inregistare video

Examenul auto, inregistrat audio si video

Probele din cadrul examenului auto, atat cea practica, cat si cea teoretica, vor fi inregistrate audio si video, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier, lansat, marti, in dezbatere publica, pentru 10 zile, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

"Pentru asigurarea si verificarea legalitatii examenului de obtinere a permisului de conducere, modul de desfasurare a probei teoretice si practice se inregistreaza video si, dupa caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare", potrivit proiectului.

Sistemele de inregistrare ale probei practice vor fi montate pe autovehiculele utilizate la sustinerea examenului, cu exceptia mopedelor si a motocicletelor.

Datele vor fi stocate de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, singurele care pot avea acces la aceste inregistrari. Datele vor fi pastrate pentru o perioada de un an.

Conditiile si masurile tehnice si organizatorice pentru protejarea datelor pentru aceste inregistrari vor fi stabilite prin ordin ce catre ministrul MAI.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea