Stiinta & Tehnologie

Evolio DUO 100 Review

La inceputul anului Acasa.ro a testat telefonul dual-SIM allview S1 Tytan. De atunci au aparut si alte dual-SIM-uri pe piata din partea unor branduri cum ar fi Samsung sau Evolio .

1. Inceput
2. In detaliu
3. Inteligenta Artificiala
4. Incheiere

Cunoscuti pentru GPS-uri

In mod normal, compania Evolio este cunoscuta pentru dezvoltarea de sisteme de navigatie, GPS-uri. Evolio DUO 100 este primul telefon al companiei si poate singurul care va aparea pe piata din partea companiei.

Mobilul este un candybar care se poate incadra in categoria de terminale mid-range, dar nu se poate duela cu altele din aceasta gama. Din pacate nu exceleaza nici prin camera foto , nici in ceea ce priveste ecranul, nu reda un sunet bun si nici nu are feature-uri deosebite. Ce are insa in plus este faptul ca poate jongla cu doua cartele SIM diferite in acelasi timp, devenind un concurent puternic pentru AllView S1 Tytan.

Specificatiile de rigoare

Evolio DUO 100 este un telefon candybar care masoara 109,8 x 49,5 x 15,3 mm si cantareste 95 de grame. Partea frontala este ocupata de ecran, D-pad si tastatura. Evolio DUO 100 are ecran de 2 inch cu 262.000 de culori, dar nu te astepta la o rezolutie prea buna.

D-pad-ul este format din patru taste si butonul principal de navigare. Primele doua butoane corespund submeniurilor Menu si Contacts, iar urmatorul rand este reprezentat de tastele de apelare si respectiv terminare/respingere apel. Intre ele gasim butonul de navigare. D-pad-ul este compact dar de multe ori utilizatorul va intampina probleme cu sagetile de directie, sus/jos si stanga/dreapta, pentru ca aceste butoane sunt foarte inguste.

Tastatura este standard, alfanumerica, cu butoane bombate pentru o tastare mai usoara.

Laturila telefonului nu sunt foarte incarcate, cea stanga avand doar butonul de volum, cea dreapta slotul de atasare periferice, cablu USB, incarcator si casti, plus trei butoane de control al player-ului muzical. Laturile de sus si jos nu prezinta niciun buton.

Partea dorsala este ocupata de camera foto de 2 megapixeli, difuzoarele player-ului muzical si capacul care acopera bateria. In cazul lui Evolio DUO 100, avem o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 1050 mAh care in mod teoretic rezista pana la 300 de ore in modul stand-by si pana la 5 ore de convorbiri.

Cele doua sloturi de cartele SIM se afla sub baterie, primul SIM numindu-se Master, iar al doilea Slave. Tot sub baterie se afla si slotul pentru cartela microSD. Din pacate utilizatorul va avea mare nevoie de un card aditional de memorie, pentru ca Evolio DUO 100 are doar 16 MB de memorie interna.

Neuroni putini

Desi se doreste a fi un telefon mid-range, Evolio DUO 100 se comporta mai mult ca un entry level. Asa cum am spus si mai devreme are o memorie de doar 16 MB si un simplu transfer nu se poate efectua pentru ca nu este destula memorie pentru o melodie. Totusi, la atasarea cablului USB telefonul este vazut ca dispozitiv de stocare. Tot cu ajutorul cablului USB din dotare, Evolio DUO 100 mai poate devenit o camera web.

In modul standby ecranul principal afiseaza semnalul, operatorul de telefonie mobila, puterea bateriei, data, ora si submeniurile Menu si Contacts. Meniul lui DUO 100 este cel standard in stil matrice de 3 x 3, dar cu ecran "dublu", totalul de icoane afisate de telefon fiind 12.

La capitolul mesagerie, Evolio DUO 100 se descurca bine, acesta suportand mesaje SMS, MMS, EMS si e-mail-uri. Mesajele SMS, EMS si MMS se stocheaza intr-o casuta postala, iar e-mail-urile intr-un inbox separat. Acestea suporta atasamente, protocoale standard POP3 si IMAP4 si semnatura atasata cu mesaj si imagine.

Muzica in surdina

Chiar daca telefonul are MP3-player incorporat este clar ca nu putem sa ne asteptam la performante. Daca te decizi sa folosesti telefonul ca MP3-player, nu uita ca vei avea nevoie de upgrade pentru a stoca muzica pe telefon. Nu este totusi indicat efortul pentru ca perfomantele lui Evolio lasa de dorit. Sunetul este de calitate proasta atat in casti cat si prin difuzoarele lui.

In plus daca ai vrea totusi sa asculti radio-ul, din pacate Evolio DUO 100 nu dispune de asa ceva. O varianta de entertaiment ar fi vizionarea de videoclipuri, dar din pacate telefonul dispune de un ecran prea modest pentru a obtine performante.

Camera foto modesta

Sa dispui de un telefon cu o camera foto de 2 megapixeli nu este rau, dar acest telefon nu este dotat cu flash sau autofocus. Nu ar fi o problema majora avand in vedere ca unele modele Sony Ericsson inca isi pastreaza CMOS-urile modeste. Exista insa diferente clare intre performantele celor de la Sony Ericsson si obiectul foto acestui Evolio.

Din pacate DUO 100 nu reuseste sa impresioneze. Imaginile captate sunt la o rezolutie maxima de 1280 x 1024 pixeli, dar zgomotul de imagine si calitatea proasta a acestora, chiar si in lumina buna, depuncteaza calitatii pozelor.

Conectivitate

Nici la acest capitol telefonul nu reuste sa iasa in evidenta. Evolio DUO 100 dispune doar de GPRS, adica navigare pe internet la o viteaza mica. Mai mult, telefonul dispune doar de browser-ul WAP, iar vizualizare paginilor web se face foarte greu.

La capitolul transfer de date telefonul se descurca bine, dispune de Bluetooth si USB. Transferul s-ar face usor, daca ai avea destul spatiu de stocare.

Ultimul cuvant

Decizia este simpla. Evolio DUO 100 este un terminal care va fi folosit doar de cei care nu doresc prea multe de la telefonul lor, dar care vad utilitatea folosirii unui telefon in loc de doua. Evolio se descurca foarte bine cu manuirea contactelor de pe ambele cartele, meniul fiind foarte simplu si intuitiv, dar la restul capitolelor este depunctat de lipsa calitatii.

Galerie foto Evolio DUO 100

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea