Stiinta & Tehnologie

#facebook #cont facebook #studii facebook #manipulare facebook

Esti un cobai pe Facebook? Vezi ce studii se fac pe postarile tale!

Desfasurarea unor studii psihologice pe postarile de pe Facebook a starnit un val de proteste, dupa ce cercetatorii in cauza au fost acuzati ca au manipulat mesajele pentru a verifica impactul emotional asupra grupurilor de utilizatori. Studiul a fost efectuat pe 700.000 de utilizatori Facebook.

Rezultatele studiului desfasurat de o echipa coordonata de psihologul Adam D.I. Kramer a fost publicat intr-un jurnal de specialitate, dar a atras si o multime de critici, Facebook neavand acordul utilizatorilor de a derula acest experiment.

Conform datelor prezentate de Kramer, echipa a folosit un algoritm de manipulare a postarilor efectuate de cei 700.000 de subiecti in doua experimente paralele. In cazul postarilor cu impact emotional pozitiv continutul a fost redus, in timp ce in celelalte mesaje, impactul negativ a fost amplificat.

Studiul a scos la iveala ca starile emotionale sunt transmisibile intre utilizatorii Facebook, fara ca acestia sa fie constienti.

"Pana si postarile Facebook in care ti se ofera sau ti se vand diverse servicii intrunesc anumite standarde minimale. Studiul acesta pare sa aiba ca scop transmiterea unor stari negative fara ca tu sa fii constient", a afirmat James Grimmelmann, profesor de drept la Universitatea din Maryland.

Foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea