Stiinta & Tehnologie

#ulei de motor masina #ulei de motor #masina #alegere ulei de motor

Doresti inlocuirea uleiului de motor la masina? Reguli de care trebuie sa tii cont!

Daca vrei sa schimbi uleiul la masina este necesar sa selectezi un produs de cea mai buna calitate, care sa asigure optimizarea puterii motorului si reducerea consumului de combustibil. Pentru asta trebuie sa ai certificatul de inmatriculare al masinii pentru a putea verifica parametrii ei si pentru a-i trece pe site-ul magazinului online care vinde uleiuri auto in scopul de a alege un produs adecvat pentru marca de autovehicul.

Foarte important este sa alegi un ulei de motor de la un producator bun (cum este de exemplu Castrol) si sa verifici parametrii acestuia de pe ambalaj. Desigur trebuie sa selectezi un magazin de piese, accesorii si uleiuri auto bun care sa comercializeze o gama variata de astfel de produse de calitate, din care sa poti selecta ceea ce ai nevoie pentru masina ta.

Reguli generale privind schimbarea uleiului la autovehicul:

  • Evita amestecurile de uleiuri fabricate de diversi furnizori, sau amestecurile de uleiuri de calitate diferita
  • Utilizeaza doar uleiuri auto de calitate, care sunt adaptate pentru tipul de marca al masinii respective
  • Schimba uleiul la timp, nu depasi intervalul de aproximativ 10 000 km
  • Foloseste recipiente curate in care sa pui uleiul, in cazul in care acestea au depuneri sau organisme straine pe pereti, ele pot ajunge in cutia de viteze sau sistemele hidraulice
  • Daca ai decis sa folosesti alt tip de ulei, de la un alt producator, trebuie sa elimini complet uleiul vechi din piesele interne, respectiv cu noul tip de ulei "sa fie spalate" cutia de viteze sau sistemul hidraulic
  • Dupa ce ai schimbat uleiul la masina, trebuie inlocuite si filtrele complet
  • Nu arunca resturile de ulei oriunde (ex. in sol, in sistemul de canalizare), nu uita ca uleiurile sunt produse care polueaza apa, acest lucru este important pentru protejarea mediului.

Pentru cea mai eficienta lubrifiere a pieselor interne ale motorului masinii tale comanda ulei auto online de pe RapidAuto.ro. Aici gasesti cele mai bune produse de lubrifiere: ulei motor, ulei transmisie, ulei hidraulic. Inainte de a selecta un produs trebuie sa verifici kilometrajul, starea motorului, sa nu ai scurgeri de motor, sa nu ai probleme de arderea uleiului din cauza unor piese uzate (supape, parghii), sa nu ai probleme cu turbocompresorul daca este un motor diesel.

Eventual poti cere sfatul unui mecanic de incredere, care iti poate spune daca ai nevoie de un ulei cu o vascozitate mai mare sau mai mica. De exemplu un ulei cu o consistenta subtire nu va fi o alegere buna pentru o masina veche, la care piesele interne sunt uzate.

Daca nu stii ce ulei sa alegi sau ce piese si accesorii auto sa selectezi pentru anumite probleme de la autoturismul tau, poti cere sfatul consultantilor de pe RapidAuto prin Chatul Virtual, acestia iti vor raspunde la intrebari pe WhatsApp, mail sau la telefon. Poti primi si o oferta de pret la produse prin formularul Cerere-Oferta. Daca decizi sa faci cumparaturi online in acest magazin, vei primi produsele la adresa ta prin curierat rapid, vei avea garantie la ele si drept de retur. in acest magazin gasesti aproape tot ce ai nevoie pentru masina ta, ulei auto, piese si accesorii pentru toate marcile de autovehicule (Audi, Iveco, BMW, Opel, Jeep, Land Rover, Dacia si multe altele).

Iti sugeram sa folosesti ulei Liqui Moly care este considerat in prezent ca fiind "cea mai buna marca de ulei de motor de pe piata". Daca nu ai auzit inca de acest ulei, probabil te intrebi daca este o alegere buna. Iti putem spune ca aceasta marca de ulei a fost evaluata de clientii din multe tari europene si a fost considerata ca fiind un produs de foarte buna calitate. Despre acest ulei s-a scris in publicatii importante precum sunt Auto Bild, Motorsport, Auto Motor und Sport.

Uleiul Liqui Moly are o compozitie unica, care indeplineste toate functiile unui produs de calitate premium:

  • Reducerea frecarii componentelor mecanice, obiectiv foarte important care trebuie atins de un ulei de calitate inalta
  • Proprietati de lubrifiere excelente si la temperaturi scazute sau mai ridicate
  • Prevenirea optima a coroziunii pieselor interne ale motorului
  • Vascozitate stabila la temperaturi extreme
  • Lubrifiere fiabila in timpul condusului
  • Asigurarea unei stabilitati ridicate a temperaturii
  • Optimizarea puterii motorului
  • Reducerea consumului de combustibil
  • Durata lunga de viata
  • Protectie optima pe tot parcursul anului pentru motoarele autovehiculelor diesel sau pe benzina
  • Respectarea tuturor standardelor de calitate.

Un avantaj oferit de acest produs este si pretul sau accesibil pentru toate buzunarele. Pentru acest ulei vei plati mai putin decat pentru un produs similar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea