Stiinta & Tehnologie

Dispar telefoanele Wi-Fi?

Telefoanele doar cu optiunea Wi-Fi vor disparea de pe piata in cinci ani, afirma Juniper Research. Compania afirma ca piata dispozitivelor voice-over -Wi-Fi va creste la aprox. 70 miliarde USD pana in anul 2012, insa doar 2% din acestea vor fi cele WLAN-only. Majoritatea o vor constitui handseturile dual-mode care vor functiona atat WLAN cat si ca telefoane mobile. Nimeni nu doreste sa poarte doua sau trei dispozitive in buzunar, astfel posibilitatea de a avea un singur dipsozitiv complex este varianta preferata.

Acest lucru va schimba harta Wi-Fi in mod considerabil, deoarece furnizorii care au investit in dezvoltarea telefoanelor WLAN trebuie sa ofere si telefoane mobile pentru a nu ramane in urma. Juniper prezice ca punctele de acces VOIP -capable enterprise WLAN vor adauga 13 miliarde USD afacerii voice -over-Wi-Fi pana in anul 2012. America de Nord va fi cea mai importanta piata, de 35 miliarde USD, urmata de Europa, Orientul Mijolciu si Africa, cu 23 miliarde USD si Asia Pacifica cu 21 miliarde USD. Conform acestui raport, un alt trend in crestere va fi utilizarea tehnologiei Wireless Mesh pentru VOIP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea