Stiinta & Tehnologie

#tehnologia nfc #nokia #telefoane

Din 2011, toate telefoanele Nokia vor avea tehnologia NFC

Cei de la Nokia au declarat ca din anul 2011, tehnologia NFC (Near Field Communication) va fi integrata in toate smarthone-urile companiei.

Cel mai recent terminal care dispune de aceasta tehnologie este modelul nokia 6216 classic, ce a fost prezentat cadrul celei de-a treia editii a conferintei anuale WIMA, din Monaco, in 2009.

Declaratii oficiale

Unul din reprezentantii Nokia, Anssi Vanjoki, a anuntat oficial ca toate smartphone-urile companiei vor fi doatate cu tehnologia NFC si vor avea suport SWP (Single Wire Protocol), care va permite telefoanelor cu NFC sa functioneze prin cartelele SIM.

Odata cu noile telefoane, compania finlandeza va puna la dispozitia dezvoltatorilor de continut pentru telefoane mobile, anumite tool-uri prin care acestia sa fie capabili sa integreze in aplicatiile lor feature-uri compatibil NFC. "Lansarea dispozitivelor cu tehnologia NFC bazata pe SIM este un pas important pentru serviciile de plati si ticketing", a declarat Alex Sinclair, Chief Technology Officer la Nokia.

Tehnologia NFC

Datorita tehnologiei NFC, utilizatorilor le este mai usor sa foloseasca functiile de share de continut ca imagini, link-uri web , fisiere audio sau date de contact, etc. Totodata, NFC-ul duce si un spor de siguranta in efectuarea platilor si tranzactiilor de ticketing.

Se spera ca noile modele cu NFC sa nu aiba soarta lui Nokia 6216 classic care a fost anulat, desi trebuia sa fie livrat pe anumite piete incepand din al treilea trimestru al lui 2009. Pretul estimativ al terminalului era de 150 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea