Stiinta & Tehnologie

# diferente laptop #laptop gaming #laptop

Diferentele dintre un laptop de gaming si unul obisnuit

Desi multi le considera irosire de timp, jocurile de calculator sunt o practica destul de intalnita. Gaming-ul a devenit una dintre cele mai atractive si interesante activitati pentru computerele actuale. Iar odata ce laptop-urile devin un lucru obisnuit in aproape fiecare casa, entuziasmul pentru jocurile de calculator este capabil sa inlocuiasca jocurile de noroc in orice moment.

In aceasta situatie, laptopurile Gaming devin foarte populare printre generatia tanara (dar nu numai) si de aceasta popularitate profita multi dintre gigantii domeniului precum Dell, Sony, Toshiba etc. Acestia introduc diverse variante ale laptop-urilor si computerelor pentru a hrani frenezia jucatorilor. Ele sunt facute pentru a oferi o performanta intensa, comparativ cu cele normale.

Daca sunteti un impatimit al jocurilor de calculator si va doriti sa experimentati fiorul de a fi in centrul actiunii jocurilor video, tineti cont de anumite lucruri.

Placa video

Un laptop bun pentru jocuri are caracteristici specifice necesare pentru a atinge nivelul de experienta dorit. Comparati laptop-urile pentru jocuri si selectati-l pe cel care are o placa grafica de o mai buna performanta, de la cele mai cunoscute nume de pe piata, precum ATI, Nvidia, Intel etc.

Cand cumparati un computer obisnuit, acesta poate sa faca o varietate exacta de functii si sa vina cu capacitati grafice limitate. Cardurile grafice incorporate la bord nu pot corespunde performantelor cardurilor grafice dedicate si specializate. Prin urmare, trebuie sa acordati o atentie deosebita acestui criteriu. Cand selectati laptopul sau computerul pentru jocuri, vedeti daca acesta este echipat cu tipul de placa grafica ce poate oferi calitatea experientei de joc cu care doriti sa va rasfatati. Daca intentionati sa jucati si sa vizualizati grafice 3D, atunci trebuie sa aveti o placa video care are aceasta capacitate, deoarece calculatoarele obisnuite sunt total incapabile sa proceseze si sa redea grafice de calitate 3D. Laptop-ul pentru jocuri trebuie sa aiba suficienta memorie video, cu cat mai mare - cu atat mai bine, deoarece este un bun factor de imbunatatire a jocurilor.

Memoria RAM

Calculatorul zilelor noastre pentru jocuri video necesita multa putere de procesare si de aceea trebuie sa le selectati pe cele care sunt alimentate de procesoare rapide Dual sau Quad Core si trebuie sa aiba capacitati foarte mari de stocare. Deoarece cantitatea de memorie RAM pe care o aveti in calculatorul dvs. va fi factorul decisiv pentru obtinerea unui nivel superior de performanta, este necesar sa aveti un RAM amplu de 8 GB, pastrand optiunea de a-i mai adauga o placuta suplimentara de minim 8 GB. O puteti face de sine statator sau la un service laptop.

Screen-ul

Ecranul pe care veti urmari redarea grafica este elementul care va determina, in cele din urma, calitatea experientei de joc. Iata de ce este necesar sa optati pentru ecranul capabil sa ofere o rezolutie mai mare. Dimensiunea ecranului este, de asemenea, foarte importanta. Selectati-l pe cel cu o dimensiune mai mare decat cele pe care le aveti in mod normal pe computerele obisnuite. Deci, comparati laptop-urile pentru jocuri si alegeti-l pe cel care ofera cea mai mare rezolutie posibila si o dimensiune pe potriva.

Alte caracteristici

Laptopurile pentru jocuri au sisteme de racire special concepute si ventilatoare de mare viteza pentru o performanta eficienta. Acestea au elemente sofisticate cum ar fi tastaturi RBG Backlit, afisaje de inalta calitate, etc. Laptopurile pentru jocuri sunt la preturi mai mari in comparatie cu laptopurile obisnuite. Acestea au procesoare de mare putere, prin urmare, au o durata mai mica de viata a bateriei.

Sursa: the-computer-problems-guru.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea