Stiinta & Tehnologie

# tipuri de anvelope # diferente anvelope #anvelope #diferente

Diferente dintre mai multe tipuri de anvelope

Daca sunteti un sofer incepator veti fi surprins sa aflati despre diversitatea tipurilor de anvelope. Nu exista doar anvelope de vara sau iarna, sunt de mai multe feluri, care afecteaza performanta si costul de ingrijire a masinii.

Anvelope de tip run-flat

Anvelopele run-flat posibila miscarea chiar daca sunt usor perforate. Evident, sunt si cateva limite. Este important ca ruptura sa fie mica in dimensiuni, de altfel trebuie mentionat faptul ca nu va puteti deplasa pe o distanta mare. De asemenea, viteza miscarii nu trebuie sa depaseasca 90 km/h. Acest tip de anvelope sunt o alegere potrivita atat pentru orase mari cat si pentru zone rurale. Un dezavantaj pe care il au reprezinta uzura prematura si costul ridicat, de obicei dublu comparativ cu un pneu obisnuit.

Pneuri cu rezistenta redusa la rulare

Cunoscatorii in domeniul automobilistic mentioneaza la capitolul avantaje, economia de combustibil ofertita de acest tip de anvelope. De asemenea, inca nu s-a demonstrat ca anvelopele cu rezistenta la redusa sa ofere o aderenta mai slaba sau uzura prematura in comparatie cu anvelopele obisnuite.

Anvelope specifice modelului auto

Unele automobile sportive ofera tipuri unice de pneuri corespunzatoare modelului de automobil. Totusi, este adevarat ca nu este absolut necesar ca anvelopele specifice sa fie inlocuite cu exact acelasi tip, cand vine vorba de inlocuirea acestora, dar alegerea unui set diferit de pneuri pot diminua performanta masinii. Astfel, va recomandam sa verificati daca masina pe care intentionati sa o cumparati include anvelope specifice modelului si cat de mult costa inlocuirea acestora, pentru a evita grijile ulterioare.

Anvelopele all season sunt proiectate din cauciuc care le ofera stabilitate pe vreme calda si rece. Pneurile sunt construite pentru a oferi stabilitate atat in zapada cat si pe traseu umed. Anvelopele all season asigura manevrare adecvata in conditii meteorologice diferite.

Anvelope pentru toate tipurile de teren

Acest tip de pneuri este o combinatie dintre anvelope pentru traseu normal si off-road. Anvelopele pentru toate tipurile de teren sunt mai potrivite pentru drum obisnuit comparativ cu cele off-road sau adaptate pentru noroi. De asemenea sunt utilizate pentru vehiculele care circula zilnic pe traseu si ocazional off-road. Un dezavantaj il constituie faptul ca aceste anvelope se uzeaza mai repede din cauza ca sunt construite dintr-un cauciuc mai moale. De obicei conducatorii auto pot parcurge in jur la 65.000 km cu aceste anvelope. Beneficiul anvelopelor de teren este faptul ca ofera o mai buna tractiune decat anvelopele de strada pe drumuri nisipoase, stancoase si in zapada.

Anvelopele pentru namol sunt excelente pentru conditii off-road, precum namol, pietris neuniform sau dune de nisip. Daca sunteti novice pe traseele off-road sau conduceti regulat pe drumuri neasfaltate, aceste anvelope sunt recomandate de catre specialisti. Unul dintre primele lucruri pe care probabil ca le veti observa despre la pentru noroi sunt blocurile de rulare mai mari decat la cele normale si spatiile adanci, cunoscute sub numele de zone cu goluri, care permit aderenta pe teren stancos.

Aproape orice tip de anvelopa, daca are dimensiunea corecta, poate functiona pe un SUV sau pe un crossover. Anvelopele turism sunt o optiune daca intentionati sa conduceti in principal pe sosea. Pasionatii de off-road ar putea fi interesati de anvelopele pentru toate terenurile sau chiar de anvelopele pentru noroi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea