Stiinta & Tehnologie

#dezumidificator locuinta #dezumidificator

Dezumidificatorul, un aparat ce ar trebui sa existe in orice locuinta

Nivelul crescut de umiditate dintr-o locuinta nu este un factor extrem de bine cunscut astfel ca adesea il ignoram si incepem sa ne punem intrebari abia cand lucrurile au scapat de sub control – fie baia este plina de igrasie, fie in spatele mobilei este plin de mucegai. Nu mai vorbim de disconfortul pe care il suportam fara a ne da seama ce il provoaca.  

 

Daca ai cautat pe internet cum sa scapi de umiditatea excesiva, gasesti o multime de idei, de la diferite tipuri de plante, la aparate cu sare sau dublarea geamurilor pentru a mentine caldura in interior. Adevarul este ca umiditatea crescuta din incapere se datoreaza in mare parte aportului pe care il aducem, prin prezenta noastra, prin activitatile zilnice, de la spalat, curatat, gatit, iar in sezonul rece mai si uscam rufe pe calorifer. Desi nu pare, asta inseamna o cantitate mare de apa care nu poate fi eliminata decat cu un umidificator electric, cu compresor.

Un astfel de aparat il poti gasi in magazinul online AlecoAir.ro, principalul furnizor de pe piata din Romania a unor astfel de produse. De altfel, gama este foarte mare astfel ca poti alege dezumidificatoare entry level, cu functiile de baza, SMART sau cu filtre, mai mici pentru camere de 10-15mp sau mai mari pentru sali de peste 150-200 mp ori chiar aparate profesionale pentru birouri sau spatii industriale.

Principalul criteriu de alegere al unui astfel de aparat este suprafata recomandata de producator, iar pentru a oferi un exemplu, pentru 45-50mp se poate alege dezumidificatorui si purificatorul de aer D23 Classy care poate fi folosit si ca purificator.

Iata pe scurt ce ofera un astfel de aparat

  • Aer mai proaspat si mai curat – datorita filtrelor HEPA + Carbon, aerul este filtrat si purificat, eliminandu-se astfel peste 95% dintre particulele de praf care pot provoca boli respiratorii sau alergii. Atentie – nu toate dezumificatoarele de pe piata sunt dotate cu un astfel de filtru
  • Combate efectele uscarii rufelor in casa – cand suntem nevoiti sa uscam hainele in casa, utilizarea unui dezumidificator ajuta la eliminarea umiditatii crescute care este sursa atator probleme in casa – igrasie, mucegai, disconfort termic, mirosuri neplacute.
  • Control optim al umiditatii in orice sezon – chiar si vara, un astfel de aparat este util. Daca este o vara foarte calda dar si foarte ploioasa, disconfortul termic este maxim. Cu un dezumidificator te vei simti mai bine si vei reduce utilizarea aparatului conditionat care are un consum mult mai mare decat un dezumidificator.

Daca ai luat in calcul achizitionarea unui dezumidificator pentru locuinta sau pentru spatiul in care iti petreci o mare parte din timp, alege un aparat corect dimensionat pentru o eficienta maxima.

FOTO: alecoair.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea