Stiinta & Tehnologie

# cladiri smart #tehnologie

Despre tehnologie si cladiri SMART

Ne aflam in anul 2019 iar tot ce vedem in jurul nostru evolueaza cu o viteza impresionanta! Traim in secolul tehnologiei, iar aceasta devine din ce in ce mai indispensabila in aproape toate domeniile.

De la modernizarea spatiilor de birouri, a spatiilor de relaxare, pana la automatizarea lor si a locuintelor, ne delectam zilnic cu aplicatii si software-uri menite sa ne faca viata mai usoara.

Cand vine vorba de casa, mai toate aparaturile care functioneaza cu electricitate pot fi automatizate. Se pot conecta la aplicatii, la retelele de internet si pot fi controlate prin diverse platforme specifice. Somfy este cel mai bun exemplu de platforma prin care, indiferent daca esti acasa sau nu, poti sa ai acces complet la toate functionalitatile casei tale.

Haide sa luam cateva dintre cele mai importante sisteme pe care le poti introduce intr-o astfel de platforma:

Rulourile interioare/exterioare si asa-numitele sisteme de umbrire

Protectia impotriva soarelui este importanta in zilele cu raze UV foarte puternice.

Programul incarcat pe care il avem in timpul zilei nu ne permite sa actionam fiecare sistem in parte in mod manual, prin urmare o aplicatie care face asta pentru noi aduce cu sine numai avantaje.

Le poti controla de la distanta, asta insemnand de oriunde te afli, prin smartphone si poti chiar sa programezi intervalele de timp de deschidere/inchidere sau daca sa fie actionate de senzori de soare.

Accesul in locuinta si garaj

Atunci cand vrei sa pleci de acasa sau sa ajungi acasa iti este mult mai usor daca poti controla rapid accesul prin platforma de control.

Poti opta pentru controlul singular al usii de intrare sau sa conectezi usa de garaj cu poarta de intrare, si asa mai departe.

Astfel iti elimini timpii morti ai unui proces ce dureaza si ii investesti in securitatea locuintei.

Incalzirea

Aici intervine nevoia de distribuire a resurselor in mod inteligent si de eficienta maxima. Datorita platformei TaHoma de la Somfy, poti conecta foarte usor sistemul de incalzire cu senzorii de soare si sistemele de umbrire, si poti reduce semnificativ consumul de energie pentru incalzire atunci cand nu este nevoie.

Deja trecem la un alt nivel, nu-i asa?

Terasa si accesorii pentru terasa

Cele mai simple accesorii pentru terasa ta sunt cele mai accesibile, foarte usor de montat si se gasesc cam peste tot.

insa daca faci un upgrade cu niste produse si accesorii mai complexe si mai performante, ai sansa sa obtii o durata de viata chiar si de 3 ori mai mare si multe beneficii suplimentare.

Spre exemplu, o pergola retractabila acopera terasa in cel mai eficient mod, permite deschiderea acesteia oricand si poate fi conectata la TaHoma.

Aplicatia actioneaza deschiderea si inchiderea pergolelor, fie ca acestea au membrana PVC sau lamele din aluminiu ca acoperis.

Mai mult decat atat, poti regla iluminarea pergolei/terasei, sistemul de sunet daca optezi pentru acest accesoriu, sistemele de aer conditionat sau incalzire pentru terasa, chiar si monitorizarea video a casei si terasei.

Poti conecta senzori de vant, ploaie sau soare pentru a retrage pergola automat atunci cand tu nu esti la curent cu schimbarile meteo sau pentru atunci cand nu esti acasa.

Suna foarte interesant, nu-i asa?

Ideea de a avea o casa SMART cu functionalitati inteligente a devenit tot mai des practicata si in Romania. Oamenii prefera sa investeasca timpul in activitati de relaxare cu familia si in calatorii, si sa evite acele activitati neproductive, care pot fi gestionate prin alte mijloace. De ce nu ai face-o si tu?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea