Stiinta & Tehnologie

#descoperire nasa # planete locuibile #planete #nasa

Descoperire uimitoare a NASA! 10 noi planete pot fi locuibile

NASA a anuntat identificatrea a 10 noi planete care pot fi locuite. Descoperirea este a fost facuta cu ajutorul telescopului spatial Kepler.

Oamenii de stiinta au descoperit existenta a 219 corpuri ceresti care pot fi catalogate drept planete, iar dintre acestea 10 seamana cu Pamantul. Toate se afla in constelatia Cygnus din galaxia Calea Lactee.

Cele 10 plantete orbiteaza in jurul stelelor si se afla la distante potrivite de astre pentru a putea fi locuibile si pentru ca apa sa ramana in stare lichida.

Mai mult, specialistii NASA au explicat ca multe dintre corpurile ceresti catalogate drept plante locuibile au mici nuclee stancoase, invelite de o atmosfera groasa de hidrogen si heliu, iar unele sunt considerate a fi lumi oceanice. Asta nu inseamna, insa, ca oceanele acestor planete sunt pline de apa, scrie libertatea.ro.

Telescopul Kepler a adunat informatii despre existenta mai multor luni mici. Se pare ca aceste planete sunt fie de 1,5 ori mai mari decat Pamantul, fie doar putin mai mici decat Neptun, de aceea ele au fost numite Super-Pamanturi sau Mini-Neptunuri.

Sursa foto: nasa.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea