Stiinta & Tehnologie

#lanterna profesionala #lanterna

Descopera ce este o lanterna profesionala si in ce situatii te va ajuta

Lanternele profesionale se mai numesc si lanterne tactice si sunt folosite pentru a te asista si proteja. Politistii sau fortele speciale le au in dotare pentru a prinde infractorii, dar te-ar putea ajuta si pe tine in tot felul de situatii. Afla mai multe detalii in urmatoarele randuri.

 

Ce este o lanterna profesionala

Asa cum ii spune si numele, o lanterna profesionala este destinata, in primul rand, profesionistilor. Folosite de fortele de ordine sau in armata, astfel de dispozitive le permit celor care le utilizeaza sa identifice mai usor infractorii sau tintele pe timp de noapte. Lanternele profesionale tactice pot fi atasate pe arme, fix asa cum ai vazut in filme.

In zilele noastre, exista o gama variata de lanterne profesionale pentru publicul larg. Caracteristicile lor le diferentiaza de cele obisnuite si sunt achizitii excelente pentru diferite activitati, precum situatiile de urgenta, drumetii, ciclism, pescuit sau vanatoare.   

Caracteristicile lanternelor profesionale

Trebuie sa stii ca, in trecut, lanternele profesionale nu erau foarte diferite de cele clasice. Erau mari si grele, cu o durata de viata a bateriei limitata, iar singurul lucru care le facea profesionale era puterea mai mare de a lumina. Introducerea tehnologiei LED a schimbat totul, iar in prezent lanternele profesionale tactice sunt mai mici, mai usoare si mai puternice.

Principalele lor caracteristici sunt:

- intensitatea luminoasa puternica: este masurata in lumeni. Orice lanterna care depaseste 100 de lumeni te va ajuta sa vezi in intuneric, dar nu la mai mult de un metru sau doi distanta. Lanternele profesionale sunt de zece ori mai puternice, multe dintre ele reusind sa depaseasca 1.000 de lumeni. 

- usor de utilizat: lanternele profesionale au dimensiuni si greutati reduse, pentru a fi cat mai usor de folosit in tot felul de scenarii. Exista si lanterne profesionale pentru cap, ideale pentru activitati sportive, precum pescuitul, vanatoarea sau ciclismul.

- versatilitatea: lanternele profesionale ofera o gama variata de setari si moduri de utilizare. Intensitatea luminoasa poate fi ajustata, unele ofera si LED-uri in mai multe culori, altele pot fi atasate la un trepied si asa mai departe.

- rezistenta: bateriile unei lanterne profesionale au o capacitate mult mai mare si sunt reincarcabile. Sunt concepute pentru a fi folosite in permanenta pentru perioade indelungate de timp. De asemenea, lanternele profesionale sunt robuste si construite din materiale rezistente la socuri, apa si praf.

Situatii in care o lanterna profesionala te va ajuta

Cand ai o pana de curent sau nu iti gasesti cheile, lanterna telefonului isi va face treaba. Exista, insa, situatii in care vei avea nevoie de ceva mai puternic. O lanterna profesionala te va ajuta in special in drumetii si aventuri. Daca iti place sa vezi locuri noi si salbatice, sa mergi la vanatoare sau la pescuit, sa te plimbi cu bicicleta noaptea, o lanterna profesionala iti va fi cu siguranta folositoare.

Vei putea observa mult mai bine ce este in jurul tau si in acelasi timp vei fi mai vizibil in cazuri de urgenta. Puterea ei te va scapa si de posibile pericole, pentru ca va deruta animalele salbatice. De asemenea, o lanterna profesionala iti va fi utila si in masina. O vei putea folosi in cazul in care ai o defectiune sau o pana pe timpul noptii.

Asadar, o lanterna profesionala este un partener de incredere atat pentru fortele de ordine, cat si pentru tine. Nu uita de faptul ca specialistii recomanda sa ai una si in kiturile pentru dezastre naturale, pe langa apa, alimente neperisabile, haine de schimb sau trusa de prim-ajutor.  

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea