Stiinta & Tehnologie

#statele unite ale americii #china #telefon mobil #mobile world congress #smartphone #dell

Dell confirma planurile de lansare a unui smartphone

Se pare ca producatorul cunoscut pentru sistemele PC si nu numai, doreste lansarea unei linii de telefoane mobile .

Primele zvonuri despre Dell si lansarea unor telefoane mobile au aparut la inceputul anului 2009.

Confirmari de la sefi

Chiar daca de la inceputul anului Dell a tot alimentat zvonurile despre lansarea unui telefon mobil, pana in prezent nu s-a intamplat nimic. Cand informatiile despre un smartphone al companiei au inceput sa circule pe Internet, presa de specialitate se astepta ca Dell sa prezinte un terminal in cadrul show-ului de electronice Mobile World Congress 2009 care a avut loc in luna februarie 2009.

Totusi, recent presedintele diviziei de consumatori din cadrul Dell, Ronald Garriques, a declarat intr-un interviu ca in prezent de colaboreaza cu trei din cei patru operatori americani de telefonie mobila si ca smartphone-urile Dell sa ruleze sistemul de operare Android. Din pacate, primele prototipuri de telefoane mobile realizate de cei de la Dell au fost respinse in repetate randuri de majoritatea operatorilor de telefonie mobila din Statele Unite. Dupa acest esec, compania Dell si-a incerca norocul in China unde, se pare, va lansa primele terminale la sfarsitul lui 2009.

Oficial din anumite unghiuri

Analistii declara ca in prezent Dell lucreaza cu producatorul de telefoane mobile chinez Chi Mei Communications si o unitate taiwaneza Hon Hai. Pentru sistemul de operare al terminalelor sale, Dell a apelat la Red Office , o alta marca din China.

Purtatorii de cuvant a companiei taiwaneze Hon Hai s-au abtinut de la comentarii in presa, dar reprezentantii Red Office au declarat ca intr-adevar, compania lucreaza la un sistem de operare destinat telefoanelor Dell.

"Suntem inca in primele faze de lucru pentru software-ul Dell si de aceea nu am facut nimic public pana in prezent", a declarat purtatorul de cuvant al Red Office.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea