Stiinta & Tehnologie

#piese auto originale #piese auto

De ce sa alegi piese auto originale?

Una dintre cele mai neplacute experiente pentru un sofer este defectarea masinii. Pare greu de crezut, dar cateodata chiar si o simpla garnitura poate cauza mari neplaceri si te poate speria, crezand ca masina necesita reparatii majore. Daca vrei ca totul sa fie in regula si sa nu te confrunti cu reparatii capitale, cel mai bine este sa verifici periodic masina si sa alegi doar piese auto originale, de la magazine autorizate. In continuare, iti vom prezenta avantajele de a achizitiona astfel de piese auto!

 

1. Ai garantia calitatii

In momentul in care achizitionezi piese auto originale, fabricate de catre producatorii auto consacrati, stii sigur ca nu vei avea surprize neplacute in ceea ce priveste calitatea. Cand vine vorba despre functionarea unei masini si siguranta ocupantilor, ar fi de preferat sa alegi piese auto originale, fabricate in conformitate cu specificatiile producatorilor, astfel incat totul sa functioneze perfect. Alegand piese auto neconforme, risti nu doar defectarea motorului, dar poti sa pui in pericol atat viata ta, dar si a celorlalti participanti la trafic.

O piesa auto care nu este fabricata in concordanta cu specificatiile producatorului auto sau care este realizata din materiale indoielnice va provoca intr-un anumit timp (cateodata chiar si in cateva luni) pagube serioase ce te vor costa mult mai mult decat ar fi costat o piesa originala.

2. Rezista mai mult

Masinile sunt fabricate astfel incat sa reziste chiar si zeci de ani daca sunt intretinute corespunzator. Totusi, fiecare producator specifica o durata medie de utilizare, influentata in mare parte de conditiile de trafic, modul de condus si bineinteles drumuri. Astfel, unele masini pot fi folosite mai putin de 10 ani pana incep sa nu mai renteze (ar costa prea mult repararea lor) iar altele arata si functioneaza foarte bine chiar si dupa aceasta perioada.

De aceea, daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de masina ta, ar fi bine sa alegi piese auto originale, care vor rezista mai mult in timp si care te vor ajuta sa nu repari prea des masina. Putem spune ca piesele auto se influenteaza una pe cealalta, iar in momentul in care una se strica, se vor strica si altele. Spre exemplu, stiai ca placutele de frana originale au o durata de viata de pana la patru ori mai mare decat placutele contrafacute? Si nu este vorba doar despre durata de viata a acestora, ci si de siguranta.

3. Faci economie in timp

Este adevarat ca piesele auto originale sunt mai scumpe decat cele aftermarket si decat cele contrafacute, insa in timp vei observa ca a fost o investitie foarte buna. Piesele originale nu se deterioreaza prea usor, spre deosebire de cele care au o calitate indoielnica. Astfel, o piesa originala poate sa fie functionala ani buni spre deosebire de una contrafacuta, ce se poate deteriora chiar si in cateva luni. De aceea, la final vei plati o singura piesa, iar diferenta de pret intre o piesa originala si mai multe de calitate indoielnica poate fi destul de mare.

Speram ca te-am convins sa alegi doar piese originale pentru masina ta, astfel incat sa nu ai surprize neplacute pe viitor!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea