Stiinta & Tehnologie

#plita inductie #plita incorporabila

De ce plitele incorporabile pe inductie sunt cea mai buna alegere?

Plitele de inductie fac parte din categoria placilor in tendinte, dar si revolutionare. Sunt modele performante, dar si perfect adaptate vietii de zi cu zi.

 

O plita cu inductie foloseste unde electromagnetice pentru a crea caldura. Desi functioneaza cu energie electrica, difera prin urmare de placile electrice care folosesc rezistente. Tehnologia cu inductie aduce o multime de avantaje intr-o bucatarie, mai ales ca fiind foarte usor de folosit, alegerea plitei cu inductie chiar nu este dificila, la fel ca si modelele de aragazuri pe gaz.

Un fruct al inovatiei tehnologice, placile pe inductie s-au impus repede drept un sistem de preparare al mancarii foarte rapid, la fel ca si modelele de cuptoare.

Plitele pe inductie sunt astfel, cele care ofera un look minimalist si elegant, o putere remarcabila, dar si un consum gestionat si mai ales, o preparare a mancarii in siguranta.  

Alegand plite incorporabile cu inductie, te vei bucura de o putere foarte mare! Astfel ca, de exemplu, o placa cu trei ochiuri poate afisa o putere totala de 7200 W. Cu numeroasele sale nivele de putere si moduri de gatire diferite, poti pregati foarte repede mancarea.

Pentru un bucatar, principalul avantaj al unei plite cu inductie consta in posibilitatea de a alege foarte fin temperatura plitei. Intr-adevar, are incorporat un panou de control sensibil care va permite sa alegi temperatura la cea mai apropiata zecime. Acest lucru este perfect pentru materialele fragile care necesita finete in lucru, cum ar fi ciocolata sau caramelul.

Un alt avantaj de luat in considerare atunci cand iti alegi plita incorporabila pe indunctie: incalzirea instantanee. La aprindere, placa ajunge imediat la temperatura dorita, ceea ce economiseste mult timp, mai ales in comparatie cu gazul. In plus, inductia ofera si o incalzire mai eficienta in care se foloseste 80-90% din caldura generata. Acest randament este de 60% pentru gaz.

Complet sigura, plita cu inductie se incalzeste doar daca se pune o tigaie pe ea si se raceste aproape instantaneu cand aceasta din urma este scoasa. Prin urmare, nu exista riscul sa te arzi, iar orice mancare care iese din tigaie nu arde pe farfurie.

In sfarsit, la final, suprafata de sticla a plitei cu inductie este foarte usor de curatat. Mai mult, deoarece nu exista foc, nu exista funingine si cu atat mai putin firimituri arse.

Dar, asta nu este totul, deoarece plitele incorporabile sunt cele care iti permit sa te bucuri si de cea mai mare finete atunci cand vine vorba despre prepararea mancarii. Flexibilitatea si rapiditatea pregatirii mancarii sunt alte avantaje de care te poti bucura atunci cand alegi plita cu inductie. De exemplu, cu ajutorul ei temperatura va creste mai repede, pentru a raspunde exigentelor unor retete.

Plitele pe inductie incorporabile sunt foarte performante. Am putea spune ca la ora actuala, reprezinta un sistem de pregatire al mancarii extrem de precis si cel mai performant. Ofera si cea mai mare suplete si este adaptata oricarui tip de bucatarie.

Care sunt avantajele plitei cu inductie mai pe scurt?

Plita cu inductie este modelul de plita intalnit in toate bucatariile moderne amenajate. Dar de ce oare? Ei bine, pentru ca, datorita tehnologiei sale, are multe avantaje:

-plita cu inductie este usor de utilizat.

- se incalzeste rapid. Inductia creste foarte repede in temperatura datorita sistemului electromagnetic al inductorilor. Si invers: poate trece instantaneu de la foc mare la foc mic.

-plita cu inductie este usor de intretinut. O simpla stergere cu un burete este suficienta pentru a o cuata!

- este sigura. Retine ca majoritatea plitelor cu inductie au sisteme automate de inchidere si blocare. n indicator luminos indica faptul ca placa este inca fierbinte.

-plita cu inductie nu consuma atat de mult din punct de vedere al electricitatii. Se adapteaza la dimensiunea cratitiei puse pe foc si nu se incalzeste in alta parte; nu exista deci pierderi de caldura.

-unele plite cu inductie ofera diferite programe pentru fierberea sau gatirea alimentelor ca la bain-marie!

FOTO: techstore.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea