Stiinta & Tehnologie

# importanta automatizare #automatizare

De ce automatizarea este importanta

Procesele de automatizare industriala folosesc sisteme de control precum computere, roboti sau tablouri electrice de automatizare pentru a monitoriza si gestiona procesele si masinile. Automatizarea industriala ofera avantajele precum: reducerea costurilor , cresterea  productivitatii  si a disponibilitatii, fiabilitate si performanta. Iata cateva motive pentru care automatizarea joaca un rol important in buna functionare a inteprinderilor de astazi:

Automatizarea reduce oboseala si efortul lucratorilor – Sarcinile usoare si repetitive sunt deseori preferate de angajati, cu toate acestea, sistemele de automatizare le pot prelua pentru ca operatorii umani sa se ocupe de sarcini mult mai importante. Daca sarcina necesita conditii care nu sunt potrivite pentru confortul sau concentrarea umana, integrarea automatizarii poate salva angajatii de la oboseala si ore de munca dificile.

Diminuarea erorilor - Oamenii fac greseli atunci cand obosesc, lucru perfect normal si de inteles, mai ales dupa un program indelungat. Cu toate acestea, unele greseli pot fi foarte greu de remediat si pot duce la deteriorarea materiilor prime, a componentelor si a produselor finale. Automatizarea proceselor va reusi sa diminueze aceste ereori.

Cresterea eficientei - Sistemele automate permit imbunatatiri si in ceea ce priveste eficienta, ele oferind o munca constanta. Astfel, activitatea se va desfasura normal chiar si in zilele libere legale sau in cazul in care lucratorii umani vor pleca in concediu.

Un robot are capacitatea de a lucra la o viteza constanta, nesupravegheat, 24/7. Asta înseamna ca ai potențialul de a produce mai mult. Noile produse pot fi introduse mai rapid în baza de date și programarea acestora poate fi realizata offline, fara întreruperea proceselor aflate in desfasurare.

Economisesc bani – Chiar daca automatizarea industriala poate parea destul de costisitoare la inceput, aceasta este o investitie buna pe termen lung. Integrand sisteme de automatizare, companiilor nu vor mai fi nevoite sa plateasca salariile lucratorilor umani si multe alte taxe pe care acestia le implica.

De la concept la productie, Electrothnics vine in ajutorul tau cu solutii de automatizare care se potrivesc cu cerintele companiei tale. Ei inteleg nevoile firmei tale si iti ofera solutii practice si complete pentru imbunatatirea proceselor pe care le intreprinzi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea