Stiinta & Tehnologie

#daimler #fabrica #masini #investitie #arbori #mercedes-benz #roti dintate #cutii de viteza

Cea mai mare companie din Germania ar putea deschide o noua fabrica in Romania

Compania Daimler, care detine automobile marca Mercedes Benz, ar putea deschide o fabrica de componente auto in Romania.

Desi au aparut mai multe zvonuri in acest sens pe piata auto, ministrul Marilor Proiecte a precizat ca nu detine nicio informatie in acest sens, insa premierul Victor Ponta a precizat, la sfarsitul lunii martie, ca a aprobat un memorandum de intelegere cu "una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania", insa nu a precizat exact care ar fi aceasta.

Chiar daca in ultima vreme au tot fost vehiculate nume ale diversilor investitori, surse apropiate proiectului au dezvaluit ca ar fi vorba de compania Daimler, care este interesata sa investeasca in Romania.

Compania Daimler exista deja pe piata din Romania prin intermediul unei companii producatoare de componente, Star Transmission Cugir, care are doua fabrici si care produce in Romania chiar si cutii de viteze.

"In momentul de fata, Star Transmission Cugir este un furnizor international de componente pentru industria de automobile. STC produce roti dintate, arbori, alte componente pentru motoare, cutii de viteza si casete de directive si monteaza cutii de viteze", potrivit site-ului companiei.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea